02
11/2017
0

Birsalmás marharagu

kicsimarha.jpg

Most, hogy sok-sok év áldozatos munkájával megszerettettem Krmplval a birset, idén már nagyban játszom: rendeltem öt kilót. Ezért van az, hogy most sorra birses recepteket írok, mivel nem nagyon eszünk mást. A birs adott, és mindig keresek valamit, amivel összefőzhetem.

(Amúgy ez a kacsacomb volt az, amellyel életében először ette meg szívesen a birsalmát. Tudom ajánlani, könnyű elkészíteni, és nem kell aggódni, hogy rágós marad a kacsa.)

Kedd este tudatosult bennem, hogy szerdán minden zárva lesz, és az 5 kiló birsen kívül nem nagyon van itthon semmi. A semmi ezúttal egy darab szürkemarhát jelentett, meg paradicsompürét, kis gyömbért, rizst, fűszereket. Ezekből lett olyan ebédünk, hogy csak kívánni tudom: a semmi ehhez hasonló jókat eredményezzen mindenkinél.

Nem utolsó szempont szerintem az sem, hogy az egyben gyümölcs sokszor sokkal kívánatosabb mint a szósz. 

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg marhahús – pörköltnek való
2 dl sűrített paradicsom
4 birsalma
3-4 karika gyömbér
1 l zöldségalaplé
2 tk ötfűszer keverék
1 tk méz
½ tk chilipehely
3 ek olaj

A húst felkockázom. Az olajat felforrósítom, rádobom a húst, körbepirítom. Ráöntöm a paradicsomsűrítményt, az alaplevet. Beleteszem a gyömbért, a fűszereket, mézet, és fedő alatt elkezdem főzni. Nagyjából egy óra múlva sózom, és tovább főzöm. Közben a birseket megmosom, négybe vágom, kiszedem a magházukat, és kb falatnyi darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem teljesen jó, beleteszem a gyümölcsöt, és azzal együtt készre főzöm.

Rizzsel (krumplival, tarhonyával, galuskával) tálalom.

 Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Címkék: főétel húsos

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr5713145894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása