10/20170
A zsír kikerülhetetlenségével kapcsolatban
Az olajfaligetektől meglehetősen messzire születtünk, nekünk a disznó maradt, meg az ő zsírja. A nagyanyáinknál még zsírral készült a linzer, a pogácsa, meg a pörkölt is, de abban sült a fánk is. Aztán elkezdtünk egészségesen élni, meg figyelni a kalóriákra, és a zsír felkerült a tiltólistára.
Pedig, ha fontos a hagyomány, akkor a zsír az elsők között van az alapanyagok között. Ha találós kérdés számunkra, hogy főztünk valamit, amit a nagyanyánktól tanultunk, de nem olyan az íze, akkor első körben hasonlítsuk össze az alapanyagokat. Ha a zsírt lecseréltük olajra, máris megvan a(z egyik) felelős. Az olajban sült étel soha nem lesz olyan, mint amit zsírban készítettek.
A folytatást a delejes derelyén olvashatjátok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.