07/20170
Sigeumchi Namul - Koreai spenótsaláta
Kitaláltam egy receptet, és rákerestem, hogy valami hasonló létezik-e. Erre kiderült, hogy egy létezőt találtam ki.
Miután hetek óta nem jutottam el a kimchiboltba, és otthon csak spenót volt, valami olyat akartam készíteni, ami ha nagyon távolról is, de emlékeztet a koreai ételekre. A szerencse nekem kedvezett, hiszen létezik koreai spenótsaláta, ráadásul elég kevés alapanyagra van szükség hozzá, olyanokra, ami még a mi jelenlegi csonka háztartásunkban is megtalálható.
Készíts izgalmas ételeket szezonális zöldségekből!
A végeredmény teljesen kielégítette a kimchi-éhségemet, pedig cseppet sem hasonlít a koreai csípős salátára.
Ha nincs spenót, a mángold is megteszi, ilyenkor talán könnyebb hozzájutni.
Hozzávalók:
300 g spenót
2 nagy gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 ek szójaszósz
1/2 ek pirított szezámolaj
1 ek szezámmag
só
A spenótot megmosom, nagyjából lerázom róla a vizet, majd megpárolom - annyi víz marad rajta. Közben apróra vágom a hagymát, fokhagymát, és összekeverem a többi hozzávalóval. Ha a spenót elkészült, alaposan lecsöpögtetem. Kézzel összedolgozom az öntettel. Pár óra állás jót tesz neki.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.