07/20170
Sárgabarackos sóskamártás
Ma ezüst eső esett az égből, valami egészen csodás, földöntúli látvány volt. A nap megvilágította az esőcseppeket, azok meg csillagporként hulltak a földre. Arra gondoltam, hogy ez egy jel, akkor is befejezem ezt a bejegyzést, ha továbbra is félkésznek érzem. Lassan egy hete vár arra, hogy írjak valamit az elejére, és megnyomjam a mehet gombot.
Egy facebook bejegyzés* adta az ötletet, azonnal tudtam, hogy ez kell nekem, a fejemben volt a recept, és azóta eszem a sóskát, amit addig gyakorlatilag soha nem tettem.
Csomó zöldséghez passzol, meg húshoz is. Egyszerre fél kiló sóskából készítem, hűtőben eláll 2-3 napig. Krmplnak nem kedvence, de egy szavam nem lehet, idén megkóstolta, sőt ette az egrest, életében először.
A cukorral vigyázni kell, pusztán annyi a szerepe, hogy a sóska vadságát elvegye, ez a mártás nem édes!
A karfiolt sütőben egyszerűbb elkészíteni, de nekem az most nincs ugye, szóval megfőztem, és serpenyőben, kevés olajon, megpirítottam.
Hozzávalók:
½ kg sóska
6-8 sárgabarack
1 lapos ek nádcukor
csombor (tárkony, zsálya, mikor mi van itthon)
só
A sóskát megmosom, és úgy vizesen beleteszem egy fazékba, és saját levében megpárolom. Ha már összeesett, belevágom a barackokat, megszórom a cukorral, beleteszem az apróra vágott zöldfűszert, sózom, és addig párolom, míg a barack is összeesik.
Például sült karfiollal, főtt, serpenyőben megpirított krumplival, zöldséglepényekkel eszem.
*Dalla cucina, per te gazdája volt az elkövető.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.