03/20170
Olasz paradicsomos bab kapribogyóval
Konzervet nagyon-nagyon ritkán vásárolunk, így azt hittem, ma már nincs szükség konzervnyitóra. Nos, hát van. Soha ne pakoljátok el ismeretlen helyre a konzervnyitót!
A paszulykonzerv a tartalékok felkutatása közben került elő, valami csodával határos módon még nem járt le a szavatossági ideje. Került még mellé egy s más, és egy remek, olaszos ízvilágú főzelék lett a végeredmény. Hús nélkül készült, sőt, majdnem vegán lett. Ha valaki úgy szeretnék megkóstolni, csak a ghee-t kell lecserélnie növényi olajra.
Készíts isteni krumplifőzeléket! Egyszerű, gyors és finom! Kattints a receptért!
Mindenkit csak biztatni tudok, hogy takarítsa ki a kamráját, nagyon inspiráló tud lenni a rengeteg felhalmozott alapanyag! Most érdemes elkezdeni, mert egy hét múlva már minden tele lesz újhagymával, friss retekkel, medvehagymával, turbolyával, és akkor meg kinek lesz kedve a konzervhez?
Az olaszok így magában tudtommal nem eszik ugyan, de tésztához készítenek nagyon hasonló mártást. Meg meggyőződésem, hogy ha ennének babfőzeléket, az pont ilyen lenne:)
Hozzávalók:
400-420 g-os babkonzerv
200 ml paradicsomsűrítmény
1 ek ghee (vagy olaj)
1 közepes hagyma
2 db szárzeller
1 maréknyi sós kapribogyó
oregánó
bazsalikom
só
1 tk méz - opcionális
A hagymát megpucolom, nagyobb kockákra vágom. A szárzellert szeletelem. A gheet felforrósítom, rádobom a hagymát. Pár percig pirítom, majd beleteszem a szárzellert, felöntöm a paradicsomsűrítménnyel, pici vizet adok hozzá, sózom. Belemorzsolom a fűszereket, rászórom a kapribogyót, és fedő alatt kb 5-8 percig főzöm. Ekkor beleöntöm a babot a levével együtt, ha nem elég kifinomult az íze, pici mézet keverek bele. Pár percig rotyogtatom, majd tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.