21
03/2017
0

Rókagombás spagetti - pasta con i funghi

 

rokagombas_kicsi.jpg

Elköltöztünk, és jól érezzük magunkat. Először is csend van, már úgy értem, hogy például vasárnap harangzúgás hallatszik fonódó villamos helyett. Délelőtt meg délután szól a gerle, és az elmúlt három napban több repülő vadkacsát láttam, mit azelőtt hét év alatt. Pedig akkor közelebb laktunk a Dunához. Lehet, hogy a vadkacsák a pesti pörgést részesítik előnyben.

A Komjádi elhagyása végül nem okozott számomra lelki fájdalmat. Amikor megérkeztek a költöztetők, kicsordultak a könnyeim, majd elmúlt minden, és csak az újnak, a kezdésnek tudtam örülni. A boldogság azóta is tart, élvezem minden percét. Az sem zavar, hogy még ideiglenesebben két hét múlva ismét elköltözünk három hétre:) Utána viszont augusztusig nyugalom lehet, már ha addig ki nem találjuk, hogy hol is akarunk lakni.

Most tehát egy kis lakásban vagyunk, viszonylag kevés cuccal. Igyekeztem nagyon megtervezni, hogy milyen eszközök is kellenek majd ide, ehhez képest például egy tepsit se hoztam, a sütőbe tehető tálakról nem is beszélve. Itt állok, és nem tudok egy becsületes, sült darapudingot készíteni. Hát mit mondjak… Vásárolni nem fogok, a dobozokban 110 db van kb. Azután, hogy majdnem ugyanennyit elajándékoztam. (Tortaformáról ezzel szemben nem feledkeztem meg, Krmpl nem marad csokitorta nélkül.)

A kislakáshoz kis hűtő jár, most aztán muszáj fegyelmezettnek lennem. Nincs fölösleges halmozás, főzés. Amennyit és amit megeszünk. Ráadásul, ha a tartalékokat nézzük, még mindig hosszú ideig eléldegélnénk vásárlás nélkül. Szárított gombából például egészen szuperül állunk, most azt gondolom, gombás hetek elé nézünk.

A tehéntúró azért került bele, mert bort sem hoztunk ide, viszont kellett a gombához valami savanyú íz. A maradék tehéntúrót kevertem bele, és mennyire jó lett! Mindig mondom magamnak, hogy túlságosan kevésre becsülöm a tehéntúrót...

Hozzávalók - 2 személyre:

két maréknyi szárított rókagomba
1 közepes hagyma
1 ek ghee (helyette olaj, vaj)
1 tk morzsolt oregánó
100 g tehéntúró

250 g spagetti

Előző este a gombát beáztatom 250 ml vízbe. Másnap a gheet felforrósítom, a hagymát apróra vágom, és beledobom. Aranybarnára sütöm, ráöntöm a gombát az áztatólével együtt. Ha úgy kívánja, kicsi vizet töltök még hozzá, megszórom oregánóval, és puhára főzöm. A végén beleszórom a tehéntúrót, alaposan összekeverem, hogy el tudjon olvadni. Egy-két percig rotyogtatom, majd összekeverem a közben kifőtt, leszűrt spagettivel. Megszórom valami zölddel, nálunk most snidling volt kéznél. Azonnal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr7912356091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása