11
03/2017
0

A harsogóan zöld brokkoli titka

brokkoli_kicsi.jpg

Gondolkodtatok azon, hogy lesz mindegyik, boltban kapható, fóliázott brokkoli fél kilós? Van egy olyan állás, hogy brokkolifaragó, és aki ezt betölti annak az a feladata, hogy pont félkilós darabokra vágja a fejeket?

Ez a spagetti egyébként pont jó arra, hogy megszerettessük a brokkolit mindazokkal, akik nem szívesen eszik, és már nem gyerekek. A brokkolit azt hiszem, ott rontják el a legtöbben, hogy túlfőzik. Pedig a brokkoli hat perc alatt megfő, ezalatt nem szürkül be. Megmarad a gyönyörű növénynek, kívánatosan, zölden.

Nálunk megy a dobozolás, már egy hét sincs, és költözünk. Nagyban ürítem a kamrát, most főzök ám igazán kreatívan!

5 gyors sajtos tészta receptért kattints ide!

Nyilván sokan ismeritek a tésztás dobozokat, zacskókat, amelyekben egy-egy adagnyi tészta lapul. Meg a mindenféle dobozokat egy kis ezzel-azzal az aljukon…

Szóval sok tényezőnek kellett összejönnie ehhez az ebédhez, miközben pofonegyszerű, és finom. És ne feledjétek: a brokkoli hat perc alatt már megfő, és még szép zöld marad:)

Hozzávalók – 3 személyre:

300-360 g spagetti
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 olajos tonhalkonzerv
1 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
250-300 g brokkoli


A brokkolit kisebb rózsákra szedem. A zsemlemorzsát száraz serpenyőben megpirítom.

A tésztának vizet forralok. Közben egy serpenyőbe öntöm a halat az olajjal együtt, belenyomom a fokhagymát, sózom. Picit összefőzöm, majd ráöntöm a citromlevet, hozzákeverem a citromhéjat, és pár percig még rotyogtatom.

A tésztát beleteszem a fövő vízbe, az utolsó hat percre mellédobom a brokkolit. Ha letelt az idő, leszűröm. Belekeverem a citromos, fokhagymás halat. Tányérokba szedem, megszórom pirított zsemlemorzsával és azonnal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1612326599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása