11/20160
Lisztmentes, fűszeres morzsasüti
Ha gyorsan kell valami édeset készíteni, és eper, vagy körteszezon van, akkor nekem a morzsasüti jut eszembe.
Számtalan variációját készítettem már: cukormenteset, mézzel, nyírfacukorral, több, vagy kevesebb fűszerrel, pohárban, tálkában, tepsiben. Most ez búzalisztmentes lett. Ha figyeltek arra, hogy a zab gluténmentes is legyen, akkor a gluténérzékenyek is örülnek majd.
A fűszerekkel lehet kísérletezni, bármelyik elhagyható, vagy lecserélhető.
Nálunk a zabliszt kávédarálóban készül, ha készen veszem, mindig, de mindig a molyok járnak a legjobban.
Hozzávalók:
a morzsához:
85 g zabliszt (zabpehely megdarálva)
85 g olajos mag (mogyoróval a legjobb)
45 g apró szemű zabpehely
60 g cukor
75 g vaj
1/2 tk só
vaj a sütőforma kikenéséhez
a gyümölcshöz:
750 g körte, alma vegyesen
50 g cukor
1/2 tk fahéj
1/4 tk szegfűszeg
1/4 tk kardamom
1/4 tk csillagánizs
A gyümölcsök magházát kivágjuk, ujjbegynyi kockákra vágjuk, megszórjuk a cukorral és a fűszerekkel. Félretesszük.
A morzsához a magvakat durvára vágjuk, összekeverjük a száraz hozzávalókkal, leöntjük az olvasztott vajjal és összedolgozzuk.
A sütőformát vastagon kivajazzuk, egyenletesen eloszlatjuk benne a gyümölcsöket. Rászórjuk a morzsát, és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Görög joghurttal tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.