26
10/2016
0

Ilyen indiait nem látott még a világ!

curry.jpg

Mi történik, ha egy indiai származású étteremtulajdonos Magyarországon alapít családot, és a gyerekei elérik a kamaszkort? Egyszer csak szembesülnie kell azzal, hogy a gyerek kerek perec kimondja: a pizza jobb, mint az indiai, hiszen ki lehet választani, hogy mi kerüljön a tésztára.

Nos, Jham úrnak több se kellett: az újabb és újabb étteremnyitás már a kisujjában volt, az pedig elég izgalmas kihívásnak tűnt, hogy „pizzásítsa” az indiai konyhát. Na nem bazsalikommal és mozarellával, hanem hagyományos alapanyagokkal.

Addig sakkozott a különböző fűszerekkel, szószokkal, ételfajtákkal, míg elkészült a számára is teljesen elfogadható, autentikus, mégis egyedülálló étlap. Az étterem minden vendégének megadja azt az illúziót, hogy maga állítja össze ételét. Sok „feltétből”, szószból  és húsból lehet hármat kiválasztani. Egyedülálló, mégis indiai ételeket kreálhatunk tehát mi magunk. Nem kell semmiről lemondanunk, ha mondjuk a zöldborsót, a spenótot és az okrát egyformán szeretjük, de eddig nem találkoztunk olyan étellel, amelyik mindhármat tartalmazta. A Maharaja Lounge igazi kincsesbánya a vegetáriánusok számára, itt aztán mindenki kedvére válogathat a húsmentes hozzávalók között!

A húsos fogásra vágyók ötféle étel közül válogathatnak, amelyeket kis felárért zöldségekkel gazdagíthatnak.

A Nagymező utcai étteremben észak-indiai specialitásokat, alapanyagokat kínálnak. A konyhán indiai szakácsok dolgoznak, Jahm úrnak fontos, hogy az munkatársai ugyanúgy éljenek-haljanak az indiai konyháért, mint ő. Értsenek a fűszerek nyelvén, a megfelelő tisztelettel nyúljanak egy-egy alapanyaghoz.

Menjetek, kóstoljátok ti is, ilyen indai étteremben még garantáltan nem jártatok. Élvezzétek az ízeket, és hát persze főzzetek otthon is curryket!

Jahm úr így készíti a klasszikus csirke curryt:

Hozzávalók:

300 g csirkemell
2 közepes fej lilahagyma
1-2 kis zöld csili
50 ml étolaj
2 gerezd fokhagyma
5 cm hosszú, ujjnyi vastag gyömbér
1 nagy paradicsom
2 tk kurkuma
2 ek sűrített paradicsom
2 tk garam masala
1,5 tk őrölt koriander
1,5 tk curry fűszerkeverék
csilipor
petrezselyemzöld

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. A hagymát, a gyömbért, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk, és a forró olajon kb 2 percig pirítjuk. Beletesszük a csirkét, majd a maradék hozzávalókat is. Fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul. Arra figyeljünk, hogy bőven maradjon leve, ha szükséges kis vízzel, alaplével pótoljuk a  folyadékot. Petrezselyemzöldet tépkedjünk a tetejére, és azonnal tálaljuk.

Indiai kenyeret, vagy rizst kínálunk mellé.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Címkék: főétel húsos

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr8511839941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása