10/20160
Színek az esőben: sütőben sült csirkenyársak
Fotó: Krumpli Béla
Az elképzelésünk az volt, hogy ha rozmaring ágakra húzzuk a sütnivaló húst, meg mindenféle mást, mire megsülnek rozmaringízűek lesznek.
Nos, a kísérlet félig sikerült: ahol az ágakon maradt néhány levél, és erre húztuk rá a mindenfélét, ott rozmaringízűek lettek a falatok. A csupasz ágakból nem oldódott ki kellő mennyiségű illóanyag.
Szerencsére sima nyársaknak való fapálcikát boltban is lehet vásárolni, nem kell rozmaringra várni. A rablóhús sütőben is finomra sül, nagyon jól néz ki. Ködös időben remek nyáridőző.
Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell
kis darab szalonna
kb 20 kolbászkarika
2 kisebb hagyma
1 kaliforniai paprika, vagy pritamin
A hozzávalókat nem túl kis darabokra vágjuk, és nyársra húzzuk. A szalonna mindig a hús és a hagyma közé kerüljön.
A nyársakat tepsire helyezzük, hogy a zsír abba csöpögjön. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készülnek el. Azonnal tálaljuk, salátát, krumplit, bulgurt, rizst kínálunk melllé.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.