20
10/2016
0

Színek az esőben: sütőben sült csirkenyársak

saslik.jpgFotó: Krumpli Béla

Az elképzelésünk az volt, hogy ha rozmaring ágakra húzzuk a sütnivaló húst, meg mindenféle mást,  mire megsülnek rozmaringízűek lesznek.

Nos, a kísérlet félig sikerült: ahol az ágakon maradt néhány levél, és erre húztuk rá a mindenfélét, ott rozmaringízűek lettek a falatok. A csupasz ágakból nem oldódott ki kellő mennyiségű illóanyag.

Szerencsére sima nyársaknak való fapálcikát boltban is lehet vásárolni, nem kell rozmaringra várni. A rablóhús sütőben is finomra sül, nagyon jól néz ki. Ködös időben remek nyáridőző.

Hozzávalók 2 személyre:

1 csirkemell
kis darab szalonna
kb 20 kolbászkarika
2 kisebb hagyma
1 kaliforniai paprika, vagy pritamin

A hozzávalókat nem túl kis darabokra vágjuk, és nyársra húzzuk. A szalonna mindig a hús és a hagyma közé kerüljön.

A nyársakat tepsire helyezzük, hogy a zsír abba csöpögjön. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készülnek el. Azonnal tálaljuk, salátát, krumplit, bulgurt, rizst kínálunk melllé.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Címkék: főétel húsos

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr2411824457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása