10/20160
Aszalt paradicsomos pesto tésztasalátához
Fotó: Krumpli Béla
Az egyik legkényelmesebb partikaja. Jól néz ki. Finom. És jó eséllyel a gyerekek is megeszik, mondjuk akkor a chilivel óvatosabban bánok, vagy teljesen elhagyom. Ha a gyerek nem is ijed meg, a szülők között lehet olyan, aki inkább lebeszéli az evésről, csak nehogy baja essék:)
Az aszalt paradicsomos pesztós tésztát partikon hidegen kínálom: a tésztát al dente-re főzöm, kicsit kihűtöm, majd összekeverem a mártással.
Ez az adag 1 kg tésztára elegendő. Kevesebbet nem érdemes készíteni, gyorsan fogy, akár ebédre, meleg tésztával is. Ha valamiért nem a tésztát kívánom, szendvicseket is lehet ízesíteni a mártással, ha például ilyen mulatságra adnánk a fejünket.
Gasztroajándéknak is szuper, közeledik a karácsony, ideje elkezdeni az ötletek gyűjtését:)
Hozzávalók:
1 üveg olajban eltett aszalt paradicsom (280 g)
30 g pirított mandula (esetleg mogyoró, dió, fenyőmag)
100 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
kis csokor bazsalikom apróra vágva
100 ml olaj (a paradicsom olaja, ha szükséges kiegészítve olívaolajjal)
200 g paradicsompüré (jó minőségű)*
1 chili (elmaradhat)
A mandulát, paradicsomot, fokhagymát összeturmixolom. Az összes hozzávalót összekeverem. Felhasználásig hűtőben tárolom.
*Ha nincs kéznél minőségi paradicsompüré, darabosat vásárolok, és turmixolom.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.