11
10/2016
0

Aszalt paradicsomos pesto tésztasalátához

aszaltparadpeszto.jpgFotó: Krumpli Béla

Az egyik legkényelmesebb partikaja. Jól néz ki. Finom. És jó eséllyel a gyerekek is megeszik, mondjuk akkor a chilivel óvatosabban bánok, vagy teljesen elhagyom. Ha a gyerek nem is ijed meg, a szülők között lehet olyan, aki inkább lebeszéli az evésről, csak nehogy baja essék:)

Az aszalt paradicsomos pesztós tésztát partikon hidegen kínálom: a tésztát al dente-re főzöm, kicsit kihűtöm, majd összekeverem a mártással.

Ez az adag 1 kg tésztára elegendő. Kevesebbet nem érdemes készíteni, gyorsan fogy, akár ebédre, meleg tésztával is. Ha valamiért nem a tésztát kívánom, szendvicseket is lehet ízesíteni a mártással, ha például ilyen mulatságra adnánk a fejünket.

Gasztroajándéknak is szuper, közeledik a karácsony, ideje elkezdeni az ötletek gyűjtését:)

Hozzávalók:

1 üveg olajban eltett aszalt paradicsom (280 g)
30 g pirított mandula (esetleg mogyoró, dió, fenyőmag)
100 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
kis csokor bazsalikom apróra vágva
100 ml olaj (a paradicsom olaja, ha szükséges kiegészítve olívaolajjal)
200 g paradicsompüré (jó minőségű)*
1 chili (elmaradhat)

A mandulát, paradicsomot, fokhagymát összeturmixolom. Az összes hozzávalót összekeverem. Felhasználásig hűtőben tárolom.

*Ha nincs kéznél minőségi paradicsompüré, darabosat vásárolok, és turmixolom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr811788827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása