31
08/2016
0

Hot dog muffin

piknik_1.jpg

Idén születésnapi piknikre hívtuk barátainkat. Bevállalva azt is, hogy ha rossz idő lesz, mindenki jöhet hozzánk. Nem volt nagy kockázata a dolognak, tudtam, hogy aznap szép idő lesz, egyszerűen biztos voltam benne.

Több (sok)* szempontot figyelembe véve a Margitszigetre hirdettük meg az eseményt. Mert közel van hozzánk, egy fordulóval ki tudtunk vinni mindent úgy, hogy a biciklimre fel volt kötözve egy csokornyi vidám luftballon is. Ha azt akarjátok, hogy a szembejövő járókelők jelentős többsége mosolyogjon rátok, héliumos luficsokorral induljatok el. Lehetőleg biciklivel, még akkor is, ha nagyon nem praktikus, mert kiszámíthatatlan, hogy a lufikat éppen merre fújja a szél.

A piknik full extrás volt, szódavízzel, hűtött italokkal, jégkockákkal. Az, hogy létezik eldobható palackos szódavíz, most tudtam meg. Bár elég sok műanyagot használnak fel hozzá, ilyenkor nagyon praktikus. Az eleve hűtött italoknak vittünk egy kis vödröt, abba engedtünk hideg vizet az ivókútból, bele a hideg üvegeket, remekül bevált. A jégkockákat pedig termoszban vittem ki, hat órát simán kibírtak.

hotdogmuffin.jpg
Persze volt rengeteg ennivaló, sok-sok szendvics és sütemény, és a gyerekeknek hot dog muffin. Ez utóbbi nagyon hamar elkészül, és imádni valóak a gyerekek, ahogy felcsillant a szemük, amikor meghallják, hogy hot dog is, meg muffin is. Hot-dog-muf-fin?! – ismételte meg mindegyik, és hát zabálták:) Mit mondjak? Ennek az ételnek nem az az értéke, hogy egészséges, hanem a csillogó gyerekszemek.

Szilikon muffin formákat használok, szerintem annál praktikusabb nincs. Csinosabb lesz, ha mindegyik kap külön muffin papírt, azt viszont elég nagy pazarlásnak tartom a környezettudatosság szempontjából.

Kezdődik az iskola, uzsonnára is nagyon praktikus, és szinte biztos, hogy nem marad az uzsonnás dobozban.

A fotó lehetne csinosabb, na de kinek volt ideje arra, amikor annyira jó volt sok embert látni, beszélgetni, játszani, figyelni:)

*A sok szempont között volt az ivókutak közelsége, a mosdók milyensége, no meg az, hogy a gyerekek elég messze is el tudjanak botorkálni úgy, hogy ne leselkedjen rájuk semmilyen veszély, és még a látómezőn belül legyenek. A platánok alatt pont ilyen helyre bukkantunk.

Hozzávalók: (24 nagy muffinhoz)

1 c kukoricadara
1 c liszt
1 ek sütőpor
½ tk só
2 tojás
1 c tej
½ c olaj
12 db mini virsli félbevágva
ketchup

Egy tálban összekeverem a kukoricadarát, lisztet, sütőport, sót. Egy másik tálban enyhén felverem a tojásokat, belekeverem a tejet és az olajat, majd a lisztes keverékhez öntöm, és simára keverem.

A szilikon formákat nagyjából háromnegyedig töltöm. A virsliket belemártom ketchupba, és párhuzamosan a tészta felületével mindegyikre helyezek egyet, majd újabb kiskanál ketcupot teszek minden virsli tetejére.

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt sütöm meg.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr4911664590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása