28
07/2016
1

Ordás pirítós grillezett őszibarackkal

barackos_1.jpg

Készítettem magamnak egy szendvicset, majd két nap múlva kiderült, hogy hasonlókért van oda az egész világ:) Idén, 2016-ban egy bizonyos fajta szendvics az egyik legtrendibb étel világszerte.

Ha nagyon leegyszerűsítem a dolgot, akkor grillezett sajtos szendvicsről beszélek, de természetesen ma már a melegszendvicsnél is az jelenti a kihívást, hogy minél extrább alapanyagokból - kenyér és sajt -  készüljön, még extrább kiegészítőkkel - szószok, mártások, zöldségek, gyümölcsök a legkülönfélébb módon elkészítve.

A grillezett szendvicseknél nem mindegy, hogy milyen a kenyér, aztán a sajt, meg persze mindaz,a mi rákerül. Szósz, mártás, gyümölcs, zöldség, puha, ropogós, nyers, félig sült.

Nálam a fő szempont, továbbra is az, hogy ha már sok orda van itthon, minél több formájában kipróbáljam. A szendvics is annyira jól sikerült, hogy kb bármilyen elegáns ebéden, vacsorán el  tudom képzelni előételként. Egyrészt jól néz ki, másrészt az őszibarack nagyon-nagyon jól passzol az ordához. Próbáljátok ki. Süteményben i s lehet, de szerintem ezerszer izgalmasabb, ha a sós változattal kísérleteztek.

Az őszibarackon kívül még roppant fontos összetevő a zöldfűszer. A lelke az egésznek. Kettővel próbálkoztam, mindkettő nyert: a citromos bazsalikom és a csombor. Citromos bazsalikom helyett szerintem citromfűvel is legalább ennyire finom, csombor hjiányában pedig kakukkfűvel próbálkoznék. Vagy bármi mással, ami friss, és éppen van otthon: tárkony, zsálya, stb, stb.

Hozzávalók:

1-1 minibagett személyenként
vaj
orda
½-1 őszibarack személyenként (mérettől függ, naná)
kakukkfű
citromos bazsalikom


Az őszibarackokat forró, száraz serpenyőbe teszem, pár percig sütöm-karamellizálom, majd megfordítom. Ha mindkét felel megpirult kissé, félreteszem. Az ordát összetöröm, és összekeverem sóval. Nem durván, de ennyi bőven elég lesz a szendvicset nem kell külön sóznom.

A kenyeret megpirítom, megkenem vajjal. Rámorzsolom az ordát, ráhelyezem a barackot, majd az ordát és a fűszereket. Azonnal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr688919624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása