17
07/2016
0

Séfek kedvence: lyoni ecetes csirke

ecetescsirke.jpgFotó: Krumpli Béla

Csomó emelkedő vár ma a versenyzőkre, 160 kilométerbe besűrítve. Nincs könnyű dolguk, mondom én, aki nagyon nem szeret hegyre fel biciklizni. Inkább tolom. De ha tudom, hogy sok emelkedő van, inkább gyalog megyek:) Mondjuk nekem az Őrségben is sok emelkedő van, ha ott biciklizünk éppen, szerencsére nem magas hegyekről van szó, így viszonylag hamar feltolom a kerékpárt.

Tegnap a mainál hosszabb volt a szakasz, viszont nagyon erős szembe szél volt, na az a másik, amit nagyon nem szeretek, ha éppen biciklizek. A versenyzők szerint unalmas szakasz volt, Jeremy Roy éppen ezért ment, mint egy őrült, meg is kapta a nap legaktívabb versenyzőjének járó díjat, írja a velo.hu.

Mára lyoni ecetes csirkét választottam, a régió nagy klasszikusát. Jó minőségű borecet* kell hozzá, na meg egy egész csirke. Ez utóbbitól mégis eltekintettem, Krmplnak egyedül sok lenne.

Szóval vásároltam két combot, abból készült. Vendégeknek érdemes bevetni, egyszerű elkészíteni, és neve ellenére roppant ízletes, illatos fogás. Alain Ducasse is imádja. Ha egész csirkéből készítitek, azt követően, hogy a csirkét 10 darabba vágtátok, ugyanígy készül.

*Minőségi borecetnek nem azt nevezem, ami kicsit drágább, színesebb, nem zöld palackban van, de alapvetően szintén ipari termék. Kézműves, ízes, illatos, valóban borból készült borecetet keressetek!

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb kettévágva
3 ek olaj
1 ek vaj
1 dl minőségi borecet
6 fokhagymagerezd héjastól
1 babérlevél
1 dl habtejszín
1 dl száraz fehérbor
esetleg 1 dl alaplé

Az olajat és a vajat felforrósítjuk. A csirkecombokat sózzuk, borsózzuk, és pirosra sütjük. Felöntjük az ecettel, beledobjuk a fokhagymagerezdeket héjastól, és a babérleveleket. Fedő alatt kb 15 percig pároljuk a húst. Ha szükséges, alaplével pótoljuk a folyadékot.

Amikor a csirke megpuhult, kivesszük a fokhagymákkal együtt, melegen tartjuk. A mártáshoz öntjük a bort és a tejszínt, és kb 10 perc alatt beforraljuk.

Tálaláskor a csirkedarabokat meglocsoljuk a mártással, és zöldfűszeres rizzsel kínáljuk.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr88896418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása