01
07/2016
1

Végre Budapesten is nyitott fagyizót a híres cukrász!

egyfagyi.jpg

Azt leírni, hogy mennyire finom egy fagylalt, elég nehéz. De ha azt mondom például a csipkebogyót szeretőknek, hogy olyan a hecsedlifagyi, mintha a legjobb lekvárt nyalogatnák? Ráadásul tejmentes szorbé? Naugye.Vagy ha a feketeribizli-imádókat szólítom meg, és nekik mondom azt, hogy ez pont olyan, mint a nyers feketeribizli-püré? És ha még azt is hozzáteszem, hogy van tonkababos karamell?

Persze vannak a nagy klasszikusok: csokoládé - többféle ízesítésű, köztük tejmentes változat is. Vanília. Citrom. Dió. Gesztenye. Málna. Akik ezeket szeretik, ők is kedvükre válogathatnak.

sokfagyi.jpg

De sorolhatom tovább azoknak is, akiknek már uncsi a klasszikus mentás házilimonádé csokoládé, és inkább kapros uborka szorbét kóstolnának. Vagy sós vajas kukoricafagyit. Vagy azt szeretnék, ha végre valaki zöldborsóból is készítene fagylaltot. Képzeljétek, az is van.

Ha mások meg azt mondanák, hogy ők inkább a sörnél maradnak, nekik azzal tudok visszavágni, hogy van gyömbéres malátafagyi is. Az Év fagyija versenyen el is nyerték vele az ezüstérmet.

damniczkibalazs.jpg

A Damniczki Budapest cukrász manufaktúrában, a város szívében, a Hercegprímás utcában egyszerűen mindent megtaláltok. Őrület!

Szívből ajánlom a frissen nyílt cukrászdát, amelynek „anyacukrászdája” Székesfehérváron immár 24 éve működik. Damniczki Balázs évekkel ezelőtt ott határozta el, hogy márpedig ő csakis természetes alapanyagokból főzi a fagylaltokat. Nem használ semmilyen adalékanyagot, aromát. Ennek a munkának gyümölcse kóstolható immár a fővárosban is. Budapesten 48 féle fagylaltot és szorbét kínálnak, közöttük a fent említettek! Az ízek állandóan változnak, összességében mintegy 65 fagylaltot készítenek, mindig igazodva az igényekhez, és az éppen érő gyümölcsökhöz.

mi.jpg

Ugye nem kérdés, hogy hova látogattok el, melyik új helyet próbáljátok ki most hétvégén?

A fotók a cukrászda megnyitóján készültek. Azt hiszem, az arcok eléggé árulkodóak.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

Címkék: fagyi

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr68860150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Szakonyi 2016.07.13. 21:23:25

Felháborító az, amikor egy céget jó értelemben "szájára vesz" az internet népe, és a hatalmas reklám miatt özönlik az embertömeg, hogy részese legyen a csodának, de ezt már az üzletvezetés nem hajlandó lekövetni.
A két szintes cukrászdában 2 azaz KETTŐ felszolgáló volt, akiből az egyik a fagyipultban állt, a másik pedig az asztaloknál próbálta meg felvenni a rendelést, megcsinalni a kávét, összekészíteni a sütiket, fagyikat, és az egyetlen POS terminállal rohangálva a fagyipultban és az asztalok között kifizettetni a fogyasztásokat.
Így lehet egy lehetőséget nemhogy elszalasztani, de negatív hullámot gerjeszteni. Mindenki emlékszik a gödöllői fagyisra, akiről ugyanilyen szuperlativuszokban beszélt valaki, majd nem győzte kiszolgálni a vevőket, akik csak egyszer mentek el hozza, mivel a minőség rovására ment a mennyiség! De az egy egyszemélyes manufaktúra volt az isten háta mögött, ez pedig a belvárosban egy nagyszabású kezdeményezés!
A fagyik nagy része csak egyszer volt a megnyitó napján, azóta sem. Biztos az én hibám, hogy a három gombóc amit kértem, mind csak a megnyitó napján volt, így a hölgy végül a második soros választásaimat hozta ki.
A felszolgálók tényleg mindent megtettek, nagyon kedvesek voltak, nem tudtam haragudni amikor koffeines lett a kávé a mentes helyett, és nem engedtem kicserélni bár megtette volna, vagy amikor azt mondta, hogy ne haragudjunk de papír pohárba hozza ki a fagyit, mert az üveg kelyhek elfogytak, és nincs idő elmosni őket, vagy amikor mi vendégek kerestük meg hogy melyik rendelés melyik asztalhoz kell, hogy kerüljön.
Kicsit sárga, kicsit savanyú...
süti beállítások módosítása