21
06/2016
0

Spenótos galuska krémes sajtmártásban, sült paradicsommal

galuska_530.jpg

Ha majd megnőnek, gnocchinak nevezzük. Addig marad a galuska, újkrumpliból nem lehet gnocchit készíteni. Túl vizes. Ahhoz, hogy kézzel formázható tésztává váljék, két tonna lisztet venne fel, ami viszont az ízét befolyásolná. Szóval maradjunk a galuskánál:)

Maradékokból született ebéd volt. Mennyire jó időszak ez, amikor a paradicsom, friss bazsalikom, spenót számít maradéknak!

Ja, még egy nagyon fontos kérdés: ti meg szoktátok „pucolni” az újkrumplit? Nagymama még szorgalmasan kapargatta a kiskéssel. Anyukám már kapott egy „célkesztyűt”, amivel egyszerűbb az egész folyamat. Kesztyűs kézzel a krumplik közé nyúl, azoknak meg lejön a héjuk. Én pedig nemes egyszerűséggel megmosom a krumplikat, és héjastól dolgozom fel. Így sütöm, főzöm, stb. Azt gondoltam, hogy ma már mindenki így tesz, de többen rácsodálkoztak az utóbbi hetekben. Pedig most még nincs is héja a krumplinak, az a vékony hártya meg nem zavar senkit :D

Hozzávalók:

a galuskához:
30 dkg újkrumpli
25 dkg liszt + amennyit felvesz, nekem két evőkanálnyit
10 dkg spenót (kb)
1 tojássárgája


a „mártáshoz”:
30-40 dkg koktélparadicsom
20 dkg tejszínes krémsajt
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
parmezán
olaj


A paradicsomokat kettévágom, egy tálat kikenek olajjal, a paradicsomokat vágott felükkel lefelé fordítva a tálba helyezem. Picit sózom. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütöm.

Közben a krumplikat sós vízben megfőzöm. Kézi mixerrel azonnal összetöröm - a habverő karjával szoktam. Belekeverem a lisztet, a tojássárgákat, sózom. A tésztának sűrű galuskatésztára kell hasonlítania. Már nem folyik, de még nem gyúrható. Egy fazékban vizet forralok, két kanál segítségével beleszaggatom a galuskákat. Mindig csak annyit, hogy legyen helyük mozogni. Megvárom, míg a víz ismét felforr. Ha a galuskák feljönnek a víz tetejére, -2-3 percig főzöm, majd leszűröm.

A krémsajtot összemelegítem a zúzott fokhagymával. Beleforgatom a kész galuskákat. Tányérra szedem, teszek rá pár szem paradicsomot, megszórom parmezánnal és bazsalikommal díszítem.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr618827394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása