06/20160
Édeskrumpli zöldborsóval, sültpaprikakrémmel
A múltkor nagyon előnyös áron sikerült édeskrumplihoz jutnom. Vettem két kilót, mindenféle terveim voltak. Végül az egészből zödborsos, sültpaprikás főzelék lett, annyira nagyon-nagyon jó lett.
Amúgy édeskrumplit nagyon ritkán vásárolok, sajnos az általam kóstolt, itthon termesztett batátáknak nem nagyon van ízük. Legalábbis azokhoz képest, amit a világ más részein ettem. Hőigényes növény, éjjel-nappal viszonylag magas hőmérsékletre van szüksége. Az utóbbi években itthon is megterem ugyan, de el tudom képzelni, hogy az alacsonyabb hőmérséklet miatt nem alakulnak ki azok az ízanyagok, amelyek a trópusi, szubtrópusi országokban viszont igen.
A mennyiségeket kezeljétek "kreatívan", soha nem szoktam lemérni, hogy pontosan mennyi az annyi. A végeredmény lehet, hogy picit más, de mindig finom:)
Hozzávalók:
2 szál újhagyma
0,5 kg édeskrumpli
30 dkg zöldborsó
2-3 kaliforniai paprika
2 ek olaj
0,5 l alaplé
só
petrezselyem, koriander
Az édeskrumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A zöldborsót megpucoljuk.
Az újhagymát felkarikázzuk, az olajon megdinszteljük. Rádobjuk az édeskrumplit,, felöntjük kevés alaplével, sózzuk. Kb tíz perc múlva beletesszük a zöldborsót, belekeverjük a paprikát, és puhára főzzük. Ha szükséges, időközben öntünk hozzá még egy kis alaplevet.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, vagy korianderrel.
Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.