03/20162
Zöld kenyér: medvehagymás, spenótos szelet
Fotó: Krumpli Béla
Amióta ismét krémes-evő nemzetség lettünk, úgy termelődnek a tojásfehérjék, hogy alapíthatnék rá egy céget, amely kizárólag tojásfehérjét árulna.
Na jó, nem, de muszáj volt kitalálni valamit, ami nem úgy végződik, hogy minden alkalommal lefagyasztok 8 tojásfehérjét. Jön a nyár, hová teszem majd a feketeribizlit és a málnát? És ha krémest eszünk krémessel, nem opció az sem, hogy sütök mellé egy kisebb hadseregre való financiert. Tudom, lenne rá jelentkező, de akkor sem.
Számba vettem tehát a tojásfehérjés desszerteket, és ezeket kezdtem el átalakítani sóssá. Így született ez a kenyér, vagy szelet. Béla aznap köretként ette sült csirkéhez. Másnap ez volt a reggelink. Sokoldalú étel:) Később gombákkal lehet telepakolni, meg illatos füvekkel. Vagy zöldségekkel.
Hozzávalók:
8 tojásfehérje
18 dkg liszt
10 dkg márványsajt
15 dkg feta
2 marék nyers spenót
1 marék medvehagyma
5 dkg vaj
A medvehagymát és a spenótot megmosom, és apróra vágom. A sajtokat felkockázom, és a liszthez keverem. A vajat megolvasztom.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem, óvatosan belekeverem a liszttel elkevert sajtokat, az apróra vágott zöldet és az olvasztott vajat.
Kivajazott, lisztezett formába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm (Tűpróbát érdemes végezni!)
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Judit Mihály 2016.04.03. 17:25:43
Szép tavaszt, üdv.,
Judit.