30
03/2016
2

Zöld kenyér: medvehagymás, spenótos szelet

spenotos_kenyer.jpgFotó: Krumpli Béla

Amióta ismét krémes-evő nemzetség lettünk, úgy termelődnek a tojásfehérjék, hogy alapíthatnék rá egy céget, amely kizárólag tojásfehérjét árulna.

Na jó, nem,  de muszáj  volt kitalálni valamit, ami nem úgy végződik, hogy minden alkalommal lefagyasztok 8 tojásfehérjét. Jön a nyár, hová teszem majd a feketeribizlit és a málnát? És ha krémest eszünk krémessel, nem opció az sem, hogy sütök mellé egy kisebb hadseregre való financiert. Tudom, lenne rá jelentkező, de akkor sem.

Számba vettem tehát a tojásfehérjés desszerteket, és ezeket kezdtem el átalakítani sóssá. Így született ez a kenyér, vagy szelet. Béla aznap köretként ette sült csirkéhez. Másnap ez volt a reggelink. Sokoldalú étel:) Később gombákkal lehet telepakolni, meg illatos füvekkel. Vagy zöldségekkel.

Hozzávalók:

8 tojásfehérje
18 dkg liszt
10 dkg márványsajt
15 dkg feta
2 marék nyers spenót
1 marék medvehagyma
5 dkg vaj

A medvehagymát és a spenótot megmosom, és apróra vágom. A sajtokat felkockázom, és a liszthez keverem. A vajat megolvasztom.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem, óvatosan belekeverem a liszttel elkevert sajtokat, az apróra vágott zöldet és az olvasztott vajat.

Kivajazott, lisztezett formába öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm (Tűpróbát érdemes végezni!)

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr628543776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Mihály 2016.04.03. 17:25:43

Elkészítettem, kissebb módosításokkal, nagyon finom lett! Én egy kevés maradék sült húst is tettem bele, nem rontotta el! Köszi az ötletet, nagyon jó fehérje eltüntető!
Szép tavaszt, üdv.,
Judit.

leopolderika 2016.04.05. 09:57:56

@Judit Mihály: de jó! szerintem is ebben az a jó, hogy bármit bele lehet keverni:) köszönöm a visszajelzést.
süti beállítások módosítása