11/20150
Aszalt szilvás babfőzelék
Fotó:Krumpli Béla
El kellett használnom a maradék sonkát. Hogy ne egyszerű babfőzelék legyen, hozzáképzeltem még egy-két dolgot.
25 dkg fejtett bab
20 dkg aszalt szilva
10 dkg füstölt hús (maradék sonka)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
1 l alaplé (víz)
3-4 ek Tokaj Balzsam szilva-vanília
A sonkát és az aszalt szilvát csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a kacsazsíron megdinszteljük. Rádobjuk a babot, a sonkát, felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük. Az utolsó tíz percre hozzákeverjük az aszalt szilvát. Ha a bab megpuhult, elzárjuk a gázt, Tokaj Balzsam Szilva-Vaníliával ízesítjük. Megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.