23
11/2015
0

Fehércsokis, rozmaringos körtés sütemény

rozm_kortes.jpgFotó: Krumpli Béla

Az idei őszt a tökéletes körtés sütemény megtalálásának szenteltem. Sok-sok receptet kipróbáltam, kísérleteztem. Aztán levontam a következtetést: számomra a legjobb körtés desszert a körte maga:)

Minden más a gyümölcsöt követi, persze, azért születtek figyelemre méltó sütemények. Mint például ez a csokis-rozmaringos, ami tárkonnyal is nagyon finom lehet, mint ahogy itt már párosítottam a kettő.

Hozzávalók:

26 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tk sütőpor
5 dkg vaj
5 dkg fehércsoki
1 dl tej
2 tojás
3 körte
1,5 tk őrölt rozmaring

A körtéket megmossuk, négybe vágjuk, kivesszük a magházát, és kisebb darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét és a rozmaringot. A tojásokat simára keverjük, felöntjük a tejjel, majd a lisztes keverékre öntjük, és összekeverjük. Beledolgozzuk a körtét, és vajazott formába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr178102658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása