09
08/2015
3

Sárgabarackos Kaffeekuchen

barackos.jpgFotó: Krumpli Béla

 

Igazi Kaffeekuchen, amiről gyerekkori emlékek jutnak eszembe. Amikor azt képzeltem, hogy majd felnövök, és minden kávé mellé kuchent fogok enni. Aztán felnőttem, és egyáltalán nem iszom kávét.

Meg még sárgabarackos is, végre, a Paszulyon ez igazi hiánycikk. Többek között azért, mert mire megírnám az éppen aktuálisat, már régen lejárt a szezonja. Ezen most változtatok, ettől kezdve ez a szempont egyáltalán nem érdekel, így sok olyan recept kerülhet majd fel, ami hasonló okok miatt hever valamelyik gépen.

Hozzávalók:

22 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 tojás
1 ek tej
1/2 kg sárgabarack

A tetejére:
1 ek tejszín
1 tojás
1 ek cukor

A lisztet a sütőport, szódabikarbónát összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejet és összedolgozzuk. Kivajazott formába nyomkodjuk a tésztát, a tetejét kirakjuk a megmosott, magozott barackokkal.

Összekeverjük a tejszínt, a cukrot és a tojást, és a tetejére locsoljuk.

180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.

Recept innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr487692996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.08.10. 07:42:21

22 dkg liszthez és 15 dkg vajhoz 80 dkg cukor? Ez biztos? Ha ez így van, akkor ebből a sütiből egy kiskanálnyi is merénylet! ... és még a sárgabarack is édeskés... Fél kg liszthez és negyed kg vajhoz 15 dkg cukor, az már igen... No, megnyugodtam, az eredeti receptben 10 dkg cukor szerepel - 100 grams (1/2 cup) sugar -, kéretik itt gyorsan javítani, mielőtt bárki rosszul lenne a hozzávalók elolvasásától! :)

Tittikém 2015.08.10. 11:12:32

@Krutzifix: Lehet, hogy elég 8 dkg is. :)

Erzsébet Cserba 2016.07.13. 21:23:28

Megsütöttem és nagyon finom. Meg fogom ismételni a sütést amíg lehet. Köszönöm
süti beállítások módosítása