08/20153
Sárgabarackos Kaffeekuchen
Fotó: Krumpli Béla
Igazi Kaffeekuchen, amiről gyerekkori emlékek jutnak eszembe. Amikor azt képzeltem, hogy majd felnövök, és minden kávé mellé kuchent fogok enni. Aztán felnőttem, és egyáltalán nem iszom kávét.
Meg még sárgabarackos is, végre, a Paszulyon ez igazi hiánycikk. Többek között azért, mert mire megírnám az éppen aktuálisat, már régen lejárt a szezonja. Ezen most változtatok, ettől kezdve ez a szempont egyáltalán nem érdekel, így sok olyan recept kerülhet majd fel, ami hasonló okok miatt hever valamelyik gépen.
Hozzávalók:
22 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 tojás
1 ek tej
1/2 kg sárgabarack
A tetejére:
1 ek tejszín
1 tojás
1 ek cukor
A lisztet a sütőport, szódabikarbónát összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejet és összedolgozzuk. Kivajazott formába nyomkodjuk a tésztát, a tetejét kirakjuk a megmosott, magozott barackokkal.
Összekeverjük a tejszínt, a cukrot és a tojást, és a tetejére locsoljuk.
180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Recept innen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.