18
07/2015
2

Tour de Serpenyő: pascades - petrezselymes palacsinta

 

11741733_921856211220870_342787987_n.jpgFotó: Krumpli Béla

Kicsit csalok, az előre eltervezett főételhez ugyanis órákig kellett volna égnie a gáznak, amihez ebben a hőségben nem volt lelkierőm. A franciák úgyis jól palacsintában, büszkék is rá, százféleképpen sütik. Délen ezt a sós, petrezselymes változatot (is) készítik, igazán nagyon egyszerű, paradicsomsalátával szuper nyári ebéd, de kínálhatunk mellé tejfölt, sütés közben ráolvaszthatunk valamilyen sajtot is.

Languedoc-Roussillon gasztronómiája ötvözi a mediterrán és hegyi hatásokat. Ételeiket gyakran órákon keresztül sütik, főzik, konfitálják. Sok olívaolajat és zsírt használnak. Legismertebb ételük a Cassoulet, amit füles cserépedényben készül, nem ritkán 24 órán keresztül.

Amúgy ma Rodez és Mende között tekernek a fiúk, 178,5 km-en keresztül, átvezető szakasznak számít a Pireneusok után.

Hozzávalók:

3 dkg vaj
12 dkg liszt
0,5 dl tej
2 tojás
fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld

kevés olaj a sütéshez

Az olvasztott vajat összekeverjük a liszttel, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és egy-egy evőkanálnyi masszát csorgatunk bele, majd alacsony lángon addig sütjük mindkét oldalát, míg megpirul.

Holnap ismét a Paszuly következik, meg fogtok lepődni: egy újabb palacsintával:)

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr217637114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csicsa 2015.07.18. 16:17:47

A képen nem a leírt recept van. A,úgy minek kell odaírni a petrezselyemhez, hogy zöld? Sárgát már nem teszünk bele, nem igaz?

PiperPerabo 2015.07.18. 22:03:42

@csicsa: A zöldjét teszi bele. Nem téged.
Khm. Akarom mondani, nem a gyökerét.
süti beállítások módosítása