12/20143
Szupergyors ír szódás kenyér
Fotó: Krumpli Béla
Arra az esetre, ha nagyon gyorsan kell kenyeret sütnünk. Mert ez olyan, hogy bejelentkeznek a vendégek, hogy fél óra múlva érkeznek, és mire feljönnek a lépcsőn, már veszem is ki a sütőből.
Kicsit kell hűlnie, éppen annyit, hogy van idő levenni a kabátot, elhelyezkedni, kicsit beszélgetni, asztalt teríteni. Szóval végtelenül praktikus és hasznos egy ilyen recept a háznál. Vagy kettő, mert egy már van a Paszulyon.
Hozzávalók:
30 dkg fehér liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek méz
1 mk só
1púpozott tk sütőpor
1 púpozott tk szódabikarbóna
2,5-3 dl tej
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd annyi tejet öntök bele, hogy formázható, nem túl ragacsos tésztát kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapos cipót formálok, és 200 fokon 30-40 perc alatt megsütöm. Kicsit hagyom hűlni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
suz.zy 2014.12.15. 12:34:35
Afterburner 2014.12.16. 13:49:39
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 16:00:18
blogkocsma.blog.hu/2014/11/27/az_ir_szodas_kenyer