15
12/2014
3

Szupergyors ír szódás kenyér

kenyer_paszuly.jpgFotó: Krumpli Béla

Arra az esetre, ha nagyon gyorsan kell kenyeret sütnünk. Mert ez olyan, hogy bejelentkeznek a vendégek, hogy fél óra múlva érkeznek, és mire feljönnek a lépcsőn, már veszem is ki a sütőből.

Kicsit kell hűlnie, éppen annyit, hogy van idő levenni a kabátot, elhelyezkedni, kicsit beszélgetni, asztalt teríteni. Szóval végtelenül praktikus és hasznos egy ilyen recept a háznál. Vagy kettő, mert egy már van a Paszulyon.

Hozzávalók:

30 dkg fehér liszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek méz
1 mk só
1púpozott tk sütőpor
1 púpozott tk szódabikarbóna
2,5-3 dl tej

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd annyi tejet öntök bele, hogy formázható, nem túl ragacsos tésztát kapjak. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapos cipót formálok, és 200 fokon 30-40 perc alatt megsütöm. Kicsit hagyom hűlni.

Címkék: kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr126983947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suz.zy 2014.12.15. 12:34:35

Használom én is e receptet, épp csak annyi, hogy tán fél óránál mégis csak többre van szükség, - hisz nekem is épp készültségben kell állnom ehhez, és bármennyire is várom a vendéget, mégsem vagyok feltétlenül felkészülve az érkezésére, telefonon talán igen, de pékként talán mégsem....

Afterburner 2014.12.16. 13:49:39

Szia! Lehet a liszt mind teljes kiőrlésű? Finom lehet, de diabosként preferálnom kéne a teljes kiőrlésűt... Köszi!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.16. 16:00:18

Kétszer is megsütöttem, de kellett neki 50 perc, pedig relatíve új a sütőm:
blogkocsma.blog.hu/2014/11/27/az_ir_szodas_kenyer
süti beállítások módosítása