09/20140
Tour de Serpenyő - La Vuelta: padlizsán-tortilla
Fotó: Krumpli Béla
Tegnap John Degenkolb harmadik sikerét aratta a Vueltan: a német sprinter a múlt keddi és szerdai szakasz után a csütörtöki, 12. etapon is első lett. Nairo Quintanat megműtötték, miután két bukás után szerdán feladta a versenyt.
A versenyzők ma elhagyják Rioját, és Cantabriaban érnek célba. A verseny menetéről itt lehet majd tájékozódni.
Rioja Spanyolország első számú bortermelő vidéke, a helyiek is erre büszkék. Előfordulhat, hogy ha megkérdik tőlük, hogy mi a kedvenc ételük a régióból, azt mondják, hogy a bor.
A mai recept a spanyolok jolly jokerére, a tapasra esett, ami ugye minden olyan étel gyűjtőneve, amit kisebb-nagyobb falatkákra lehet vágni, és bor mellé lehet eszegetni. Az egyszerűség kedvéért tortillának nevezem,hiszen ez ugyanaz, csak krumpli helyett padlizsán van benne. Riojai bor dukál mellé.
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 tojás
kevés olaj
kevés vaj
só
1 mk füstölt pirospaprika
A padlizsánokat megmossuk,ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket megkenjük vékonyan olajjal, sózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 200 fokon 20 perc alatt puhára sütjük, és hűlni hagyjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk, belehelyezzük a padlizsánokat. A tojásokat a paprikával és sóval felverjük, ráöntjük a padlizsánokra, és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Holnap Lorien következik ismét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.