05
11/2013
0

Durbincs, sült zöldségágyon

orada_540.jpgKép: Krumpli Béla

Egyik kedvenc köretünk a sült zöldségek. Többnyire gyökérzöldségeket (sárgarépát, fehérrépát, céklát, zellert, de karfiolt is szoktam) ujjnyi hasábokra vágok, kevés olívaolajjal és sóval összekeverem, majd egy nagy tepsibe terítem és megsütöm. Teljesen más ízük van mint főve, párolva. Meglepően édesek, sülés közben karamellizálódnak. Szoktam készíteni csak magában is, de húsok mellé is passzol. Hallal meg egyenesen zseniális.

Télen paradicsom, paprika nem kerül rá, úgy is jó lesz.

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg fehérrépa
3 ek olívaolaj

bors
4 tisztított durbincs vagy pisztráng (személyenként kb 25-30 dkg)
2 citrom
2 paradicsom

A fehérrépát megtisztítom, és kisujjnyi hasábokra vágom. Összekeverjem az olívaolajjal, sózom, és egy nagy tepsi alján szétterítem. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Közben a citromot alaposan megmosom, vékony szeletekre vágom. A halakat kívül-belül sózom, borsozom. A paradicsomot, pritamint és hagymát vékony szeletekre vágom.

A félig sült zöldségekre helyezem a halakat. A citromkarikákból teszek a halak hasába 1-2 darabot, a többivel beborítom őket, körberakom a szeletelt paradicsommal, sózom, és újabb 30 percre visszatolom a sütőbe. Azonnal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon is!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr305613857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása