08/20133
Sósan édes chocolate chip cookie
Kép: Krumpli Béla
Biztosan állíthatom, hogy világ egyik legjobb csokis keksze.
A viszonylag sok sótól lesz igazán izgalmas, ki ne hagyjátok. No meg attól a közel fél kiló csokiból, ami kell bele.
A recept Mr. Chocolate-tól származik, az eredetihez képest a cukor mennyiségét csökkentettem jelentősen.
Hozzávalók:
22 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
47 dkg liszt
1/2 ek só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
45 dkg csokoládé (étcsokival a legfinomabb, de mehet bele maradék minőségi tejcsoki is)
A csokoládét apró darabokra vágom. A vajat habosra keverem a cukorral, egyenként hozzáadom a tojásokat. Belekeverem a lisztet, a szódabikarbonát, a sütőport és a sót, majd a csokoládét. Golyókat formálok a tésztából, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöm. Ekkor még nagyon puha, de néhány perc múlva megszilárdul.
Ilyen, és ehhez hasonló kosarakat az Oltári Bazárból lehet beszerezni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.