20
07/2013
0

Tour de Serpenyő, 20 etap: Tarte aux Myrtille

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla

azaz francia áfonyatorta.
Hihetetlenül gyorsan eltelt ez a három hét, ma van az Tour de France utolsó előtti napja. Rhone-Alpes régióban, Franciaország délkeleti részén tekernek a fiúk, 125 km-t közepes hegyi szakaszon.

Mai desszertünk a francia áfonyatorta mindenmentes változata, mert hát a megszokott változata túl kézenfekvő lenne. Közmunka eredménye lett: az áfonyát Erdélyben szedték, anyukámék megvásárolták, barátnőmék elhozták. Háromszor annyit utazott, mint amennyit ma tekernek a Tour-on.

Holnap, az utolsó nagy napon Chilli és csokira figyeljetek!

Hozzávalók:
a tésztához:
15 dkg darált dió
2 dkg xilit
3 dkg kókuszolaj
1 tojás sárgája
A diót ledarálom, összekeverem a többi hozzávalóval, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom úgy, hogy 2-3 cm magas széle is legyen. 30-60 percre hűtőbe teszem.
a töltelékhez:
30 dkg áfonya
1 ek xilit
1 tojás
4 ek kókusztej
1 púpozott tk útifűmaghéj
A tojást villával felverem, elkeverem benne a xilitet, a kókusztejet és az útifűmaghéjat. 
Az áfonyát elrendezem a tésztában, ráöntöm a tojásos keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm.

A pite „tésztájának” receptjét innen kölcsönöztem, az egyik legkönnyebb, amit a mindenmentes műfajban eddig kóstoltam.
Címkék: torta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr615593513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása