30
04/2013
0

Rumos gesztenyetorta

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla


Szeretem a gesztenyét, ez már sokszor kiderült. Nagyon szeretem a gesztenyét - ezt sem most mondom először.

Teljesen odavagyok a gesztenyéért, és ezt csak azért hangsúlyozom, mert ebben a tortában gesztenyén kívül alig van más, azaz nem könnyed, nem laza, hanem tömör-tömény gesztenye. A hozzám hasonlók nagyon szerették, de akik nem ekkora rajongók, azok jobban örültek például az almás, mákos túrótortának. Vagy a csokisnak.

Persze senkit nem akarok lebeszélni, csak szólok, hogy mire számítsatok. Meg néha lehet olyan, hogy csak kevesebben örülünk valaminek. De én például nagyon:)

Hozzávalók:

20 dkg gesztenyemassza (natúr)
20 dkg előfőzött, fagyasztott gesztenye
3 tojás
7 dkg kókuszzsír
3 ek méz
rum, narancslikőr

Az előfőzött gesztenyét puhára főzzük, villával nagyjából összetörjük. A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgákkal, beletesszük a mézet, az olvasztott kókuszolajat, a rumot, vagy a likőrt. Összekeverjük a tört gesztenyével, majd megpróbáljuk fellazítani a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tetejére önthetünk csokimázat, vagy kínálhatunk mellé tejszínt. De minek, amikor így is elég gesztenyés?

Címkék: torta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr555593521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása