04/20130
Rumos gesztenyetorta
![]() |
Kép: Krumpli Béla |
Szeretem a gesztenyét, ez már sokszor kiderült. Nagyon szeretem a gesztenyét - ezt sem most mondom először.
Teljesen odavagyok a gesztenyéért, és ezt csak azért hangsúlyozom, mert ebben a tortában gesztenyén kívül alig van más, azaz nem könnyed, nem laza, hanem tömör-tömény gesztenye. A hozzám hasonlók nagyon szerették, de akik nem ekkora rajongók, azok jobban örültek például az almás, mákos túrótortának. Vagy a csokisnak.
Persze senkit nem akarok lebeszélni, csak szólok, hogy mire számítsatok. Meg néha lehet olyan, hogy csak kevesebben örülünk valaminek. De én például nagyon:)
Hozzávalók:
20 dkg gesztenyemassza (natúr)
20 dkg előfőzött, fagyasztott gesztenye
3 tojás
7 dkg kókuszzsír
3 ek méz
rum, narancslikőr
Az előfőzött gesztenyét puhára főzzük, villával nagyjából összetörjük. A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgákkal, beletesszük a mézet, az olvasztott kókuszolajat, a rumot, vagy a likőrt. Összekeverjük a tört gesztenyével, majd megpróbáljuk fellazítani a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tetejére önthetünk csokimázat, vagy kínálhatunk mellé tejszínt. De minek, amikor így is elég gesztenyés?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.