22
04/2013
0

Almás, mákos túrótorta

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla


A Komjádi piacra csak a tehéntúróért is érdemes eljönni. Ha valakinek fontosak az ízek, akkor ezt meg kell kóstolnia. Biztos vagyok benne, hogy a főváros első három legfinomabb tehéntúrója között van.

Nos, meggyőződésem, hogy ez a torta is részben a túró miatt lett ennyire finom, bár WÁ állítja, hogy szerinte a darálatlan mák is nagy szerepet játszik ebben.Tény: én lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire el van találva benne minden. Mindennek tetejébe gluténmentes, és ha úgy alakítjuk, könnyen cukormentessé tehető.

Meg ráadásul nagyon magyar, külföldi vendégek is szeretni fogják. Ja, meg szép is.

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor (vagy más édesítő)
2 ek kukoricakeményítő (darált zabkorpa, rizsliszt)
3 tojás
2,5 dl habtejszín
3 közepes alma
2 ek darálatlan mák

A almát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A tehéntúrót összetörjük, belekeverjük a cukrot, a lisztet és egyesével a tojásokat. Hozzáadjuk a tejszínt, a mákot, majd az almát. Lazán összekeverjük, tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt megsütjük.

A Libertatea pentru femei receptje alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr805593524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása