04/20132
Medvehagymás csiperke
Kép: Krumpli Béla |
Annyira divatos lett a medvehagyma, hogy idén már el is kezdték félteni, valószínű, okkal. Az tény, hogy a föld annyira vizes volt még egy héttel korábban is, hogy ha nem vigyáztam, egy-kettőre kijött hagymástól - szóval óvatosan kellett szedni nagyon.
Azt már a rádióban hallottam - és bevallom, eddig nem tudtam -, hogy az egy tőből fakadó leveleknek maximum a felét szabad leszedni, különben az a növény elpusztul.
A fene se gondolta volna, hogy a medvehagymaszedés előtt sem árt, ha az ember kiokosítja magát.
Az alábbi reggelihez összeszedtem mindazt, amit a hűtőben találtam: néhány gombát, egy csokornyi medvehagymát és egy kevés maradék körözöttet. Zsíradék nem is kellett, a túró meg a vaj együtt elég volt.
Hozzávalók:
nagy csiperkekalapok
egy csokornyi medvehagyma
túró, vitaminos körözött
só
olívaolaj
A csiperkét megtisztítom. A medvehagymát megmosom, és száraz serpenyőben addig kevergetem, míg összeesik. (Marad rajta annyi víz, hogy nem ég oda.) apróra vágom, picit megsózom. A gombákba kanalazom a medvehagymát, ráteszek egy kis körözöttet, olajjal vékonyan kikent tepsibe teszem, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Garffyka 2013.04.22. 17:14:14
Ahogy a képet néztem, ismét belémsajdult, de kár, hogy itt nincs keserűgomba, nagyszerű lehet ezzel a túrós-medvehagymás extrával.