15
04/20130
04/20130
Medvehagymás húskenyér
Idén is tartom magam a tavalyi fogadalmamhoz: például medvehagymát sem tartósítok, mert szerintem az eltett medvehagyma meg sem közelíti a frisset. Most eszünk tehát mindent medvehagymával reggel, délben, este. Két-három hét alatt pont egy évre telítődünk vele.
Egyelőre nincs kedvenc, mindig éppen azt kiáltjuk ki zseniálisnak, amit éppen eszünk. Mondjuk ez a húskenyér valóban nagyon finom volt. Persze, ha éppen nincs kéznél aszalt paradicsom, nélküle is finom, a mentát azonban ne hagyjuk ki belőle. Ne aggódjon senki, nem lesz mentatea ízű!
Nálunk kétféle változatban készült: pulyka és disznóhúsból, mindkettő jó lett. a Disznóhúsosba az aszalt paradicsom mellé tettem aszalt igazi besztercei szilvát is, finom volt úgy is.
a húshoz:
70 dkg darált hús (pulyka, vagy disznó)maréknyi aszalt paradicsom (elmaradhat)
aszalt szilva (cukormentes)
1 tk frissen őrölt borA hozzávalókat jól összekeverem.
a töltelékhez:só
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütöm. Melegen és hidegen is finom.
A bejegyzés trackback címe:
https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr765593526
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.