15
04/2013
0

Medvehagymás húskenyér

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla
Idén is tartom magam a tavalyi fogadalmamhoz: például medvehagymát sem tartósítok, mert szerintem az eltett medvehagyma meg sem közelíti a frisset. Most eszünk tehát mindent medvehagymával reggel, délben, este. Két-három hét alatt pont egy évre telítődünk vele.

Egyelőre nincs kedvenc, mindig éppen azt kiáltjuk ki zseniálisnak, amit éppen eszünk. Mondjuk ez a húskenyér valóban nagyon finom volt. Persze, ha éppen nincs kéznél aszalt paradicsom, nélküle is finom, a mentát azonban ne hagyjuk ki belőle. Ne aggódjon senki, nem lesz mentatea ízű!

Nálunk kétféle változatban készült: pulyka és disznóhúsból, mindkettő jó lett. a Disznóhúsosba az aszalt paradicsom mellé tettem aszalt igazi besztercei szilvát is, finom volt úgy is.

Hozzávalók:

a húshoz:
70 dkg darált hús (pulyka, vagy disznó)
2 tojás
1 nagy hagyma
2 ek morzsolt menta (szárított)
maréknyi aszalt paradicsom (elmaradhat)
aszalt szilva (cukormentes)
1 tk frissen őrölt bor
A hozzávalókat jól összekeverem.
a töltelékhez:
1 kg medvehagyma
A medvehagymát megmosom, és vizesen forró serpenyőbe teszem, addig kevergetem, míg összeesik. Kiszedem, kinyomkodom belőle a nedvességet, és ujjnyi csíkokra vágom, és megsózom.
Egy kicsi kenyérformát kibélelek sütőpapírral, majd a hús kétharmadával kitapasztom a formát úgy, hogy középen legyen benne egy mélyedés. Beleteszem a medvehagymát, majd a maradék hússal befedem.

180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütöm. Melegen és hidegen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr145593526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása