12
04/2013
0

Mazsolás padlizsán

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla
Ezennel sikerült átlépnem magamon. Évekig szemeztem azokkal a receptekkel, amelyekben együtt volt a padlizsán és valamilyen édesség: méz, aszalt gyümölcs, stb. És eddig nem vitt rá a lélek, hogy olyat készítsek. A maximum ez a leves volt, amit imádok, de annak csak kiegészítője a narancs, és tovább nem mentem.

Most viszont új távlatok nyíltak meg előttem. A saláta zseniális, a padlizsán pedig mindenhez passzol. Imádom.
Hozzávalók:
1 padlizsán (nagy)
2 hagyma
4+2 ek olaj
50 dkg héjazott paradicsom (most konzerv)
1,5 kk őrölt szegfűbors
1,5 kk római kömény
1 kk erős paprika
5 cikk fokhagyma
4 ek mazsola
maréknyi menta
korianderzöld
fehérbors

A padlizsánt héjastól felkockázom, sózom, és állni hagyom.
Közben a hagymát apróra vágom, a 4 ek olajon megdinsztelem, rádobom a fűszereket, a paradicsomot és néhány percig párolom. Beleteszem a mazsolát és a fokhagymát, és félreteszem.

A padlizsán levét kinyomkodom, a 2 ek olajon megsütöm. Beleteszem a paradicsomos alapba, sózom, megszórom fehér borssal, a mentával és korianderrel. Néhány órára, de mégjobb, ha másnapig hűtőben tárolom, hogy az ízek összeérjenek.

Váncsa István receptje alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr225593527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása