21
03/2013
0

Füstölt hallal töltött palacsinta, vagyis pannequet

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla


Ismét lillafüredi füstölt pisztráng, még van belőle, mi pedig nagyon szívesen esszük. Nem minden nap, csak a receptek kerülnek fel csúszva. Ezúttal reggelire készült, de elég tartalmas ahhoz, hogy akár ebédkor is jóllakjunk vele.

Ez egy olyan recept, aminek egyik részéhez egyáltalán nem írok anyaghányadot, a palacsintát mindenki nyugodtan készítheti úgy, ahogy szokta. Kimásolhatnám valakitől, hogy hány dkg liszt, stb, talán fel sem tűnne, de tény: soha nem méregetem a hozzávalókat, most se tettem. Teljes kiőrlésű lisztből készült, de természetesen fehérből is ugyanilyen finom lesz.

Amúgy ha besamellel kenjük meg, és még valamivel megszórjuk a palacsintát, majd grillezzük is, akkor pannequet lesz a neve. A franciáknál persze.

Ha nincs lillafüredi füstölt pisztrángunk, más füstölt hallal is finom lesz.

Hozzávalók:

3-4 db palacsinta személyenként
10 dkg lillafüredi füstölt pisztráng
kevés reszelt sajt
vaj

a besamelhez:

2 dkg liszt
2 dkg vaj
2-3 dl tej
csipetnyi só

A vajat megolvasztjuk egy vastag aljú edényben, beleszórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Állandó keverés mellett beleöntjük a tejet, elkeverjük csomómentesre, és 4-5 percig főzzük, míg besűrűsödik.

A palacsintákat megkenjük a mártással, megszórjuk füstölt haldarabokkal, és négybe hajtjuk. Kivajazott tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal és grill alatt 10-15 perc alatt megsütjük-pirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr605593532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása