04
03/2013
0

Sütőtökös, spenótos lepény füstölt pisztránggal



Kép: Krumpli Béla
Fotó: Krumpli Béla


Böjt idején büntetlenül kísérletezem mindenféle módszerrel, és diétával, illetve ezek keverékével. Az alábbi lepény, ha eltekintünk a tojástól, ismét mindenmentes, ezért meglehetősen lágy a végeredmény, de abszolút vágható, kezelhető. Ha valaki ennél töményebbet szeretne magának, tegyen bele két evőkanál zabpelyhet. A kapor helyettesíthető zsályával, vagy bazsalikommal. Most arra voltam kíváncsi, hogy a kapor hogyan illeszkedik a sütőtök-spenót pároshoz - minket meggyőzött.

A lillafüredi füstölt pisztrángos receptsorozat következő fejezete következik.

Ez a recept is szerepel a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyén, a blog Fb oldalán lehet rá szavazni:)

Hozzávalók:

50 dkg sült sütőtök
20 dkg lillafüredi füstölt pisztráng
15 dkg spenót
2 tojás
frissen őrölt bors
1 tk kapor


A spenótot két percre forró vízbe dobom, majd hideg vízzel leöblítem, és apróra vágom. A sütőtököt összetöröm. A pisztrángot lebőrözöm, kifilézem, és villával összetöröm. Összekeverem a spenótot a sütőtökkel és a hallal, beledolgozom a tojásokat, a kaprot, a sót és a borsot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 200 fokra előmelegített formában 25-30 perc alatt megsütöm. Langyosan vagy hidegen szeletelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr285593538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása