03/20130
Sütőtökös, spenótos lepény füstölt pisztránggal
Fotó: Krumpli Béla |
Böjt idején büntetlenül kísérletezem mindenféle módszerrel, és diétával, illetve ezek keverékével. Az alábbi lepény, ha eltekintünk a tojástól, ismét mindenmentes, ezért meglehetősen lágy a végeredmény, de abszolút vágható, kezelhető. Ha valaki ennél töményebbet szeretne magának, tegyen bele két evőkanál zabpelyhet. A kapor helyettesíthető zsályával, vagy bazsalikommal. Most arra voltam kíváncsi, hogy a kapor hogyan illeszkedik a sütőtök-spenót pároshoz - minket meggyőzött.
A lillafüredi füstölt pisztrángos receptsorozat következő fejezete következik.
Ez a recept is szerepel a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyén, a blog Fb oldalán lehet rá szavazni:)
Hozzávalók:
50 dkg sült sütőtök
20 dkg lillafüredi füstölt pisztráng
15 dkg spenót
2 tojás
frissen őrölt bors
1 tk kapor
só
A spenótot két percre forró vízbe dobom, majd hideg vízzel leöblítem, és apróra vágom. A sütőtököt összetöröm. A pisztrángot lebőrözöm, kifilézem, és villával összetöröm. Összekeverem a spenótot a sütőtökkel és a hallal, beledolgozom a tojásokat, a kaprot, a sót és a borsot. Sütőpapírral bélelt formába öntöm, és 200 fokra előmelegített formában 25-30 perc alatt megsütöm. Langyosan vagy hidegen szeletelem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.