19
01/2012
Fotó: Krumpli BélaEmlékszem, mennyire megütköztem, amikor az imádott E közölte, hogy juhtúrós krumpli lesz a vacsora. Ez ugyanis pont az, amit a cím is takar: héjában főtt krumpli, amit forrón meghámoztunk, villával összetörtük, mellé juhtúrót halmoztunk. E-ben azonban soha…
18
01/2012
Fotó: Krumpli BélaA nagymamáimnál teljesen természetes volt, hogy ha valamilyen tartalmasabb levest főztek ebédre, a második "csak" valamilyen édesség volt. Amolyan könnyű levezetésként, mondjuk lucskos káposzta, vagy paszulyleves után aranygaluska, vagy bukta. Ezeket desszertként…
17
01/2012
Fotó: Krumpli BélaÉvekig meséltek róla a fiúk. Én meg mindig megfogadtam, hogy elkészítem, aztán elfelejtettem. Nem tudtam ugyanis, hogy miről van szó, különben biztosan korábban elkezdem gyártani az egyik leghíresebb cseh sörkorcsolyát, a hermelint.Ami egy elképesztően finom,…