24
09/2012
0

Mézes-zsályás csokoládétorta

Fotó: Krumpli Béla

Az utóbbi időben annyi mindent gondoltam a Paszuly sorsáról, hogy már le se írok semmit. Minden esetre nem fog naponta frissülni, most azt gondolom, hogy fb-n leszek aktívabb - hát majd kiderül.

Minden esetre a kukoricasaláta már unalmas a címoldalon, ezért most következzen egy csokoládétorta. Amit egy bencés csokoládé ihletett Pannonhalmán. Igazán isteni desszert lett a végeredmény, amit a csoki ural, a méz kiemel, a zsálya pedig izgalmasan és diszkréten kiegészít.

Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)

15 dkg csokoládé (min. 70%)
3 ek olvasztott kókuszzsír (esetleg vaj)
1 ek sötét kakaó (cukrozatlan)
3 ek méz
3 tojás
1 ek mandulaliszt
1 maréknyi durvára vágott mandula
4-7 zsályalevél
1 maréknyi apróra vágott gyümölcs: mostanában szilva, vagy körte - de akár el is maradhat

A csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, majd levesszük, beleszórjuk az apróra vágott zsályaleveleket és kókuszzsírt, majd hozzáadjuk a kakaót, mandulákat, mézet, esetleg a gyümölcsöt. Egyenként eldolgozzuk benne a tojássárgákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük, majd szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr285593542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása