08
06/2012
0

Gourmet Fesztivál 2012: az idei leg-ek




Az idei Gourmet Fesztiválon jártunk tegnap, a szakmai napon kissé könnyített körülmények között (=nem volt nagy tömeg) kóstolhattuk (volna) végig a kínálatot. Mindenre nem volt kapacitásunk, ám azok alapján, amit ettünk, láttunk, tapasztaltunk, elkészült az idei leg-ek listája. (A tavalyi itt olvasható.)

Azt ugye nem nagyon kell hangsúlyozni, hogy egy fesztiválon, ahol a legjobb, legismertebb magyar éttermek sorakoznak fel, az ételek is átlag fölöttiek. Azt, hogy finom, nem írom le minden ételnél, hiszen ez alap. Természetesen ezen belül voltak olyanok, amelyek jobban ízlettek, és olyanok, amelyek kevésbé. Mi viszont örültünk, hogy ezúttal egyáltalán nem kellett szakmai szempontból vizsgálni, pontozni az ételeket, felszabadító érzés volt, hogy csak az ízlelőbimbóinkra figyelhettünk. Arra, hogy valami éppen akkor, éppen ott ízlett, vagy sem. A lista ezek alapján készült, de más szempontok alapján emeltem ki a helyeket és az ételeket.

A fesztivál nagyjából úgy néz ki, mint tavaly. A szervezők részéről jó ötlet volt, hogy kissé átrendezték a kiállítókat, és szellősebbé tették a teret. Részünkről jó ötlet volt ismét kisebb csapattal kivonulni, így osztozhattunk, és néhány fogással többet kóstolhattunk.

Az idei leg-ek, ismét a teljesség igénye nélkül:

a legismeretlenebb étel:
Anyukám Mondta: lampredotto



a legmegosztóbb, és legmerészebb fogás: (nekem ízlett)
Borkonyha: kovászos uborka nyalóka



a legötletesebben tálalt étel: (a dobozt természetesen megtartottuk)
Borkonyha: galamb rilette bazsalikomos zöldalmával



a legvendéglátóbb vendéglátó:
Rosestein vendéglő



a legfinomabb macaron: (kitűző is kaptam hozzá)
Rosenstein: flódni macaron

a legnagyvonalúbb étterem:
Bock Bisztró

a legfinomabb gida-étel:
Bock Bisztró: gida rillette kocsonya báránynyelvvel



a legjobb focaccia:
Anyukám Mondta



a legjobb fagylalt:
Pataki cukrászda: tokaji aszús libamáj és bazsalikomos ananász

a legjobb kifli:
Tukacs Roland vajas kiflije



a legjobb pékség:
Tukacs Rolandék



a legjobb főzelék:
Pierrot: pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel"

a legjobb hír:
Anyukám Mondta: szombaton lesz pacal

a legnagyobb kihagyás:
Arany Kaviár Étterem és Olimpia


A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr225593551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása