11
02/2012
0

Vajszívem van Valentinkor

Fotó: Krumpli Béla

Írhatnám, hogy egyáltalán nem érdekel a Valentin nap, dehát pont ez a bejegyzés árulkodna arról, hogy ez nem igaz. Meg az a kettő, amit ezen kívül a témában akarok írni.

Szóval a Valentin nap igenis érdekel. Mert ilyenkor nagyon aranyos ajándékokat szoktam Krmpltól kapni, amiket ő csinál nagyjából másfél perc alatt. Rajzol valamit, vagy rögtönöz egy szívet, vagy csak ráfirkant valamit egy cetlire. De ezek annyira olyanok, mint Ő, annyira kedvesek, hogy igazán kell nekem ez a Bálint nap.

Másrészt büntetlenül lehet készíteni mindenféle szívecskés dolgot, jó, adott esetben giccset. Ha az emberbe szorult egy csomó szív, ilyenkor kiadhatja magából. Vagy kinézhet mindenféle ötletet, és azokat megvalósíthatja, és hivatkozhat Valentinre.

A vajból szívet nem az én ötletem, de nagyon megtetszett, biztos voltam benne, hogy nem felejtem el, ezért meg sem jegyeztem, hogy hol láttam. Este meg lehet csinálni, reggel meg ott virít az asztalon. Nagyjából kettő perc, ennyi bőven belefér a valentineskedésbe, és mégis emlékezetes marad a rohanós reggel. Én szilikon bonbon formába tömködtem a vajat, de ha az nincs, akkor a vajból kell csinálni egy fél cm magas téglalapot, azt ki kell fagyasztani, és süteménykiszúróval helyes szíveket lehet kivágni.

Hozzávalók:

puha vaj
piros kaliforniai paprika

A paprikát apróra vágom, összekeverem a vajjal, és kiskanállal beletömöm a bonbonformába. Hűtőbe teszem míg megdermed.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr705593574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása