01/20122
Bubble and squeak
Fotó: Krumpli Béla
Angol röszti, ahogy Krmpl nevezi. Vagyis tört krumpli megbolondítva egy kis szalonnával, kelbimbóval. Fenséges.
Ne tapadásmentes serpenyőben süssük, mert soha nem pirul meg, akkor pedig pont a legfinomabb falatoktól fosztjuk meg magunkat.
(Beletettem néhány szem lila krumplit, a fotón az látszik nyomokban.)
Hozzávalók:
2 ek liba-, vagy kacsazsír
7-8 szelet bacon
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 kg kelbimbó
80 dkg krumplipüré, vagy összetört főtt krumpli
só
A kelbimbót 15-20 perc alatt puhára főzöm. A hagymát megpucolom, felvágom apróra. A bacont kis kockákra vágom. Egy serpenyőben megolvasztom a zsírt, beleteszem a szalonnát, és megsütöm, majd beleteszem a hagymát, az összetört fokhagymát, üvegesre dinsztelem. A kelbimbót kézzel összenyomom, összekeverem a krumplival és a hagymás zsírral. Ha szükséges, sózom. Pogácsákat formálok, és kevés zsírban addig sütöm mindkét oldalát, míg megbarnul, és kicsit odaragad a serpenyő aljához. Széles lapáttal, az odaragadt részt felkaparva fordítom meg.
Fűszeres tejföllel kínálom.
GoodFood recept alapján.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.