21
07/2011
2

Lazaccal töltött cukkini kapros, borecetes tejföllel




Tegnap nem akartam ünneprontó lenni, mert a halas kurzus igazán nagyon jó volt, nem akartam túl sok negatív dolgot kapcsolni hozzá. De azt el kell mondanom, hogy azért mondanak mindenféle rosszat az afrikai harcsáról, mert a kiegészítő légzésének köszönhetően egy köbméter vízben akár 400 kg halat is tarthatnak. Hát elképzelni sem túl vidám. Meg olyat is csinálnak néha, hogy lazacpisztrángként nagyra nőtt sebespisztrángot adnak el. Köze nincs a lazachoz, a színét egy kis festéknek köszönheti. Hát például ezért nem mindegy, hogy hol vásárolunk halat.

Összességében azonban javul a helyzet, évről évre növekszik az egy főre eső halfogyasztás itthon is. Hamarosan megjelenik egy könyv is, amely bemutatja a Magyarországon kapható összes halfajtát. No, meg én is egyre gyakrabban készítek halas ételt, mert Krmpl hangosan követeli:)

Most is túl nagy volt a lazac, amit kivettem a mélyhűtőből. Mondtam Krmplnak, hogy örüljön, újabb halas nap következik. Mire elkezdett sóhajtozni, hogy ha ő ehetne egy olyat, amiben van tök, lazac és kapor, milyen jó is lenne. Hát így született meg az alábbi töltött cukkini. Állítólag az elmúlt másfél hét legfinomabb ebédje lett. Nem tudom, nekem nem jutott...

Hozzávalók:

1 közepes cukkini (aminek már éppen ki kell kaparni a belsejét)
30 dkg lazac
1/2 dl rizs
1/2 dl tejföl
két ek zöldkapor
1/2 tk borecet
2+1 ek olívaolaj

bors

A cukkinit félbevágom, kikaparom a belsejét, megkenem olívaolajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre. Közben a rizst megfőzöm, kicsit lehűtöm. A lazacot kisebb kockákra vágom, összekeverem a főtt rizzsel. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal, belekeverek 2 ek olívaolajat.

A töltelékkel megtöltöm a tököket, és újabb 20 percre a sütőbe tolom.

A tejfölbe belekeverem az apróra vágott zöldkaprot, és a borecetet. Meglocsolom vele a cukkiniket és azonnal tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr325593644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2011.07.21. 19:55:31

Nem csodálkozom,hogy neked nem maradt:))

rudileo 2011.07.22. 13:23:51

Kipróbáltuk. Nagyon finom volt. Puszi.
süti beállítások módosítása