24
03/2011
2

Mángoldos bulgursaláta



Fotó: Krumpli Béla

Az "úgy ennék valami finomat" kívánság gondolom, mindenkinek ismerős.
Leginkább olyankor hangzik el, amikor úgy érezzük, semmi nincs otthon, ráadásul mintegy fél óránk van elkészíteni. Ja, nálunk annyival volt nehezítve a dolog, hogy elhangzott a rántott hús is, mint finomság. Azonnal tisztáztuk: rántott hús nem lesz, viszont a salátát elkészítettem. Annyira tartalmasra sikerült, hogy nem is kellett mellé más. Pedig tényleg alig volt itthon valami:)

Akkor még tél volt, jól esett a kis szín a szemünknek, lelkünknek. Most ugyan süt a nap, de ennél több zöldséget még mindig nem találni a piacon. Ha valaki nagyon figyeli, hogy mi, honnan érkezik, a paradicsom és a paprika is lelkifurdalást tud okozni. Nekem ennyi belefért, sőt, bármikor megismétlem. A mángold a mélyhűtőből került elő.

A recept a wellingtoni hírmondó márciusi számában jelent meg.

Hozzávalók: (két személy részére)

1 dl nagyobb szemű bulgur
4-5 nagy mángoldlevél
2 db koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 szelet piros húsú paprika
1 mk római kömény
1 ek olaj


A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A mángoldot apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megdinszteljük. A zöldségeket megmossuk, pucoljuk, felvágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a bulgurral, megszórjuk római köménnyel, ízlés szerint sózzuk.

Címkék: saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr555593676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2011.04.01. 12:05:35

Kedves Manna!
Régóta nézegetem a receptjeidet, illetve néhányat ki is próbáltam már.Az utolsó "nagy" kísérletem a maracujás,fehércsokis torta volt, amit sajnos 3x-or kellett megcsinálnom, mert elsőre sem másodikra sem és ne is mondjam 3-ra sem sikerült. (megint mérges leszek, csak attól, hogy leírom).Nem tudom miért nem sikerült. Szóval száz szónak is 1 a vége. Kérdésem a következő lenne: Eltudnád-e készíteni? természetesen megrendelésre, mert húsvét után szeretnék a kedvesemnek egy kis meglepetéssel szolgálni, ugyanis többek között 1-ik kedvence a maracuja a gyümölcslevekben.várom válaszod és segítséged.
Pirana

Mindennapi Manna 2011.04.01. 14:53:54

Írj egy ímélt a mindennapimanna kukac gmail pont com-ra!
Köszönöm
süti beállítások módosítása