28
02/2011
3

Maracujás, fehércsokis torta - a diétás



Fotó: Krumpli Béla

Nem, nem úgy diétás, hogy kevés benne a kalória, sőt. Attól diétás, hogy nincs benne tojás, mert van néhány ismerősünk, akik nem esztnek ilyen-olyan okok miatt tojást. Mi viszont őket is szeretjük, így ki kellett találnom valami desszertet, amivel nekik kedveskedhetünk. A maracuja-fehércsoki párost kipróbáltuk már a macaronoknál, csak kicsit átvariálni. Az alja a Sajtkukacnál talált mákos-citromos-kamillás tésztából készült.

Mivel tejérzékeny nem volt a csapatban, a tésztába tehéntejet tettem, de rizstejjel is működik.


Fotó: Krumpli Béla

Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)

a tésztához:
1 bögre liszt
1,5 ek mák (darálatlanul)
1 citrom
1/4 bögre tej
3 cl kamillatea
1 ek olaj
1/4 tk só
1/2 tk sütőpor
3 ek cukor
1/2 tk fahéj
1/2 tk vanília kivonat

Egy tálban összekeverem a lisztet, a mákszemeket, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a cukrot. Belereszelem a citrom héját és a levét is belefacsarom. Hozzáöntöm az olajat, a tejet és a kamillateát is, majd jó alaposan összekeverem.

A tésztát kiolajozott formába öntöm, majd előmelegített – 180 ºC – sütőbe tolva 30 percig sütöm. Tűpróba! Rácson teljesen kihűtöm.

a moussehoz
20 dkg fehércsokoládé
2,5 dl tejszín
2 db maracuja

Egy dl tejszínt felforralok, és belekaparom a maracuja belsejét. 4-5 órára félreteszem, majd átszűröm, a maracuját jól kinyomkodom. A tejszínt megint felforralom, beleteszem at apróra tört csokoládét, és felolvasztom. A maradék tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a kihűlt olvasztott csokoládét.

A mousset hűtőbe teszem. Amikor már kicsit megkötött, rákenem a kihűlt tésztára, megformázom, és visszateszem a hűtőbe min. 3-4 órára.

Címkék: torta

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr175593680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2011.02.28. 13:09:27

Nagyon jól néz ki és nagyon finom lehetett!

Foodafok 2011.02.28. 22:21:29

Ez nagyon klassszzz!

Mindennapi Manna 2011.03.01. 13:12:06

Köszönöm:)
süti beállítások módosítása