26
02/2010
PT-ről már többször volt szó a Paszulyon. Eddig többnyire én meséltem róla, most azonban egy teljes bejegyzéssel örvendeztetett meg. Tavaly egy budai étteremben a Márton napi ételek között hirdették a sóletet tarjával. Amikor megkérdeztem a picért, hogy az mitől sólet,…
25
02/2010
Egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyit tud a financier. Pusztán tojásfehérjéket akartam hasznosítani, és emlékeztem a receptre. Szerencsére. Vetekszik a cannelé-vel. Olyan, aminek azonnal elkérik a receptjét, férfiak visszatelefonálnak, hogy nagyon-nagyon finom volt. Gyerekek…
24
02/2010
Apai nagyanyám a kelt tészták királynője volt. A dagasztásnak minden csínját-bínját ismerte, keze alatt megszelídültek a hozzávalók, csodák születtek. Természetesen mindent a két kezével végzett, a kalácsokat, buktákat, fánkokat, palacsintákat gyönyörűséges, vasból…