11/20107
Rókagombás vodka
Fotó: Krumpli Béla
Hogyha elhisszük egy hernyóról, hogy különös ízt kölcsönöz az alkoholnak, miért ne hinnénk el a rókagombáról, hogy izgalmassá, fűszeressé, "finommá" teszi a vodkát?
Gasztroajándéknak kitűnő, karácsonyig elkészül.
"Végre valami pasiknak is!" jeligére:)
Hozzávalók:
vodka - nem ízesített, jó minőségű
néhány darab - szárított - rókagomba, bár szerintem szegfűgombával is jó lehet
A vodkát beleöntöm egy mutatósabb üvegbe, beledobom a gombákat, és karácsonyig érni hagyom.
A gombák lehetőség szerint egészben kerüljenek a vodkába: így sokkal jobban mutatnak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Beatbull 2010.11.24. 15:00:24
Amúgy szoktak hernyón túl egész kígyót is pl. üvegekbe tenni. Még nem volt szerencsém hozzá, csak láttam.
Mindennapi Manna 2010.11.24. 20:18:08
Bog-Bog 2010.11.25. 11:40:08
Amúgy a kígyós tiltott dolog, ha valaki ilyennel kerül kapcsolatba, nálunk is büntetik! (Természetvédelmet tanultam :-)