08
10/2010
3

Csokoládémousse kosárkában



Fotó: Krumpli Béla

A leveles tésztából készült kosárkákat bármivel meg lehet tölteni. Például csokimousse-szal. Nagyon csokis, nagyon finom desszert lesz belőle.

Hozzávalók:

a kosárkákhoz:
előre kinyújtott leveles tészta

A tésztából a muffinforma aljánál kb. egy centivel szélesebb korongokat vágok ki egy pohárral. (Ha beleteszem a muffinformába, kosárkákat kapjak.) Beleteszem a formába, mindegyikre teszek egy darab fóliát, és beleszórók sütőbabot. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig. (Sütőtől is függ - de akkor jó, amikor a széle már leveles, és kis színt is kapott.) Ha nem sütőbabbal sütjük, akkor szép leveles korongjaink lesznek, nem kosárkák.

a moussehoz:
egy tojás
3 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé (min. 70 százalékos)
csipetnyi só

A csokoládét vízfürdőben megolvasztom. A tojásfehérjét a cukor felével és egy csipetnyi sóval kemény habbá verem. A megmaradt cukorral jól kikeverem a tojássárgákat, beleteszem a csokoládét, majd óvatosan beleforgatom a fehérjéket. Két-három órára beteszem a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

az összeállításhoz:
meggylekvár
kakaópor (cukrozatlan)

A kisült kosárkákat megkenem egy kanálnyi meggylekvárral. A mousset habzsákba töltöm, és elosztom a kosárkákon. Megszórom jó minőségű kakóporral.

Címkék: krém

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr715593713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2010.10.08. 16:42:39

Fantasztikus finomságokat készítesz,csak nyelek nagyokat!

Ottis 2010.10.08. 19:21:13

Hű de jól néz ki, megenném szívesen!

Éva 2010.10.14. 23:05:55

Remélem most sikerül elküldeni az üzenetet...már sokszor próbáltam, de valami megakasztotta...most mielőtt becsuknám, elmentem és e-mailben is elküldöm ..:-)

Szóval Nagyon jó ötletet adtál, a kis kosárkák akár "sós krémmel" dippel is tölthetők..:-) remek előétel, vagy rágcsálni való egy partyn!
Szia Köszi a jobbnál jobb recepteket!
süti beállítások módosítása