10/20103
Csokoládémousse kosárkában
Fotó: Krumpli Béla
A leveles tésztából készült kosárkákat bármivel meg lehet tölteni. Például csokimousse-szal. Nagyon csokis, nagyon finom desszert lesz belőle.
Hozzávalók:
a kosárkákhoz:
előre kinyújtott leveles tészta
A tésztából a muffinforma aljánál kb. egy centivel szélesebb korongokat vágok ki egy pohárral. (Ha beleteszem a muffinformába, kosárkákat kapjak.) Beleteszem a formába, mindegyikre teszek egy darab fóliát, és beleszórók sütőbabot. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 15 percig. (Sütőtől is függ - de akkor jó, amikor a széle már leveles, és kis színt is kapott.) Ha nem sütőbabbal sütjük, akkor szép leveles korongjaink lesznek, nem kosárkák.
a moussehoz:
egy tojás
3 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé (min. 70 százalékos)
csipetnyi só
A csokoládét vízfürdőben megolvasztom. A tojásfehérjét a cukor felével és egy csipetnyi sóval kemény habbá verem. A megmaradt cukorral jól kikeverem a tojássárgákat, beleteszem a csokoládét, majd óvatosan beleforgatom a fehérjéket. Két-három órára beteszem a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
az összeállításhoz:
meggylekvár
kakaópor (cukrozatlan)
A kisült kosárkákat megkenem egy kanálnyi meggylekvárral. A mousset habzsákba töltöm, és elosztom a kosárkákon. Megszórom jó minőségű kakóporral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Judit 2010.10.08. 16:42:39
Ottis 2010.10.08. 19:21:13
Éva 2010.10.14. 23:05:55
Szóval Nagyon jó ötletet adtál, a kis kosárkák akár "sós krémmel" dippel is tölthetők..:-) remek előétel, vagy rágcsálni való egy partyn!
Szia Köszi a jobbnál jobb recepteket!