15
01/2009
0

Tejszínes, birsalmás, káposztás lepény

Ezt is még tavaly készítettem, aztán folyamatosan tolódott...A lepény egy mulatságra készült, és nem lepénynek. Úgy gondoltam, tészta nélkül sütöm meg, de végül nem volt időm kísérletezni, biztosabbnak láttam, hogy valamibe beleágyazom. És akkor előkaptam a már megszokott…

14
01/2009
12

Kukoricadarából nem lesz puliszka:)

Ez a tény mostanában derült ki számomra is, amikor anyukám szárhegyi nagybátyjának lekicsinylő megjegyzését meghallottam, amely szerint amit mi főzünk, az nem puliszka, az „csak” kevert.Emlékszem, a rendszerváltást követően mennyire ujjongtak az erdélyi asszonyok, amikor…

13
01/2009
3

Reggeli kencék: fűszeres karfiol- és gombakrém

Eljött a kencék ideje. Nagyon szeretjük a vajat, és a rohanós hétköznapokon teljesen megfelel, most azonban éreztem, fel kell dobnom valamivel a téli reggeliket.Anyukám karfiolkrémjét évek óta nem készítettem, és a maradék gombával is kellett kezdeni valamit. Igen ám, de amikor…

12
01/2009
0

Gravlax

Nyilván mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor elmegy vidékre, kiderül, honnan érkezett, és akkor előbb-utóbb megkérdezik, nem ismeri-e véletlenül Kovács Jóskát, hiszen ő is ott él, ahonnan a vendég érkezett. Nos, mióta gasztroblogot írok, többször előfordult már, hogy ha…

süti beállítások módosítása