12
10/2009
0

Tojásos vargányapástétom





Nem túl elegáns olyan recepttel előrukkolni, amihez a fő hozzávalót már nem nagyon lehet beszerezni. Viszont úgy alakult, hogy idén nálunk is téli pástétom lesz, miután többé-kevésbé kimaradt a nyár.

Fura, hogy csak három hétig nem voltam itthon, és úgy érzem, nem tudtam bepótolni az augusztust. Nem telítődtem a friss zöldségek ízével. Mázli, hogy még a múlt héten is sütött a nap, és folyamatosan érlelte a zöldségeket!

Ez a pástétom vargányából az igazi és pont. Elméletileg bármilyen gombából elkészíthető, de minek? A vargányát anyukámék szokták szedni, ő is dinszteli meg, fagyasztja, majd szállítjuk, ha alkalom adódik. Én pillanatokon belül fel tudom falni, és bár remek vendégváró falatokat lehet gyártani a pástétomból például kis paradicsomokba töltve, ezt inkább megtartom magunknak:)

A recept Veress Magda Gombáskönyvéből származik, bár az évek során kicsit reformosítottuk a hozzávalókat.

Lehet, hogy szárított gombából s működik?!

Hozzávalók:


kétszer diónyi vaj
15 dkg vargánya
két nagy vagy három kicsi tojás
diónyi hagyma
petrezselyemzöld

bors

A tojásokat keményre főzöm, megpucolom, és kihűtöm. Diónyi vajon a nagyon apróra vágott gombát sóval addig dinsztelem, amíg a levét teljesen elfőtte. A tojásokat apróra reszelem, diónyi vajjal, a nagyon apróra vágott hagymával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemzölddel és a gombával egyenletesen összedolgozom.

Címkék: reggeli-vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr445593772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása