09
06/2009
2

Meggyes-túrós pite




Ha Hajdúböszörmény, akkor valamilyen túrós sütemény. Mivel oda mindig rohanunk, legtöbbször még melegen csomagolom el a frissen sütött édességet, ott meg nincs idő a fotózásra sem, mert mire a csomagtartótól eljutok az asztalig, már alig van a dobozban valami. Ezért elég sok desszert lemaradt a fotózásról, nem került fel a Paszulyra, pedig csinos gyűjteményem lehetne már túrós süteményekből.

Most szombaton azonban kiadtam parancsba, hogy nem lehet hozzányúlni a pitéhez mindaddig, míg el nem készülnek a fotók. Kicsit zsörtölődött mindenki, de végül kibírták azt az öt percet, majd utána tűnt el szempillantás alatt az utolsó morzsáig. Ennek a társaságnak érdemes sütni:)

A recept a La cucina tavaly júliusi számából származik.



Hozzávalók:

a tésztához:
egy tojás
25 dkg liszt
17,5 dkg hideg vaj
5 dkg cukor

A vajat elmorzsolom a cukorral összekevert liszttel, beleteszem a tojást, és jól összedolgozom. Fél órára beteszem a hűtőbe.

a töltelékhez:
egy tojás
fél kg tehéntúró
1,5 dl tejföl
15 dkg cukor
egy evőkanál vaníliás cukor
egy csipetnyi só
30-40 dkg kimagozott, lecsöpögtetett meggy

A túrót és a tejfölt jól összedolgozom, majd hozzákeverem a meggyen kívül az összes hozzávalót.

A hideg tésztát egy hőálló formába belesimítom, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben 15 percig sütöm. A forró tésztába beleöntöm a tölteléket, megszórom a meggyel, és tobábbi fél óra alatt készre sütöm.

Hidegen szeletelem.

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr415593790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottis 2009.06.09. 15:45:58

Ez gyönyörű lett!

Mindennapi Manna 2009.06.10. 08:03:25

Köszönöm, Ottis!
süti beállítások módosítása