04/20096
Soupe de fanes de radis - reteklevél krémleves
Bár gyerekkoromban rengeteg mindent megettünk, olyat is, ami csak manapság kezd ismét divatba jönni, mindig elcsodálkozom, hogy például a franciák mennyivel több alapanyagból dolgoznak.
Amikor szombaton, a piacon elmeséltem, hogy mit készülök főzni, Erzsi a lányára nézett, és nevetve mondta, hogy a reteklevelet ők még a nyulaknak sem adják oda. Itthon meg Krmpl jegyezte meg, amikor beleegyezett, hogy megkóstolja, hogy miket nem képes megenni az utóbbi időben:) A másodikként tálalt pisztráng viszont kárpótolta.
A levest nagyon puritán módon főztem meg, kíváncsi voltam az ízére, meg kívántam is földízt, úgy gondoltam ennek nagyon földízűnek kell lennie. Legközelebb alapléből főzöm, és kicsit fűszerezem, így önmagában valóban, kicsit „vad”.
Recept innen.
Hozzávalók:
három köteg retek levele
két közepes krumpli
egy közepes hagyma
egy másfél liter víz
só
A hozzávalókat felvágom, beleteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, és puhára főzöm. Turmixolom, és tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nana 2009.04.08. 17:16:00
én is egyre többet foglalkozom a reteklevél felhasználásának gondolatával, de még nem tudom, mi lesz belőle. mindenesetre ez a leves jól hangzik, én is szeretem néha a "föld ízét".. :)
gabojsza 2009.04.08. 17:29:00
Mindennapi Manna 2009.04.08. 18:06:00
Gabojsza :)
Edit 2009.04.08. 21:03:00
Eddig nem akadt olyan arus, aki ne csodalkozott volna azon, hogy mindenestol kerem a retket.
Eddig a reteklevelet csak salataban ettem (nyers csalannal) :-) De ezt biztos kiprobalom!