03/20091
Spenótos kenyérpuding
Ritkán fordul elő, de majdnem egy fél kenyér maradt a kosárban. Már nem volt friss, újat viszont nem akartam addig sütni, míg a régi el nem fogy. Önmagában viszont Krmpl nem ette volna meg, és ezen már a legfinomabb akármi sem segített, szendvicsnek sem volt alkalmas.
Már egy ideje eszembe jutott, hogy ha az édes kenyérpuding finom, akkor a sós sem lehet rossz. Első körben most mégis mást gondoltam ki, aztán a piac közbeszólt.
Nem tudom, ki hogyan megy bevásárolni, de én nagyon ritkán kezdem azzal, hogy kinézek valamit, és ahhoz veszek hozzávalókat. Általában megveszem azt, ami megtetszik – arra nagyon figyelek, hogy csak keveset vásároljak, és gyakorlásként minden szombaton valamiről lebeszélem magam, így valamennyire már visszaszorult a kidobandó ételek mennyisége.
Szóval a piacon vásároltam tejet, friss tojást, spenótot, retket, újhagymát. Mire hazaértem, megérett a gondolat: itt az ideje a sós kenyérpudingnak, friss zöldségekből készült salátával. Szárazabb kenyér hasznosítására ajánlom mindenki figyelmébe:)
Tegnap Mamma összegyűjtötte az édes kenyérpudingokat.
Hozzávalók:
kb. negyed kiló nem friss kenyér
egy-másfél deci tej
egy tojás
egy kis fej hagyma
egy fokhagymagerezd
egy teáskanál szárított bazsalikom
két nagy marék spenót
vaj a tál kikenéséhez
kevés sajt a tetejére (elmaradhat)
só
A kenyeret apró darabokra vágom, megöntözöm tejjel, és hagyom, hogy megszívja magát. Közben a spenótot megmosom, és apróra vágom. A hagymát szintén. A kenyeret átkeverem, hozzáadom a tojást, a hagymát, a spenótot és a fűszereket. Vajjal kikent tűzálló tálba kanalazom, a tetejére sajtot morzsolok, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.